Geplaatst op: 29 maart 2016

Hoe blijft een vloer mooi met huisdieren?

Een vloer is de blikvanger van iedere ruimte. Of je nou een laminaatvloer, parketvloer of massief houten vloer hebt, het liefst wil je de vloer zo mooi mogelijk houden. Wanneer je over huisdieren beschikt, lijkt het soms moeilijk om je vloer zo netjes mogelijk te behouden. Met deze handige tips hoef je je nooit meer zorgen te maken over het onderhouden van je vloer met huisdieren!

1. Toplaag laminaatvloer

Een laminaatvloer is bestendig tegen krassen en vlekken. Dit komt door de harde toplaag die een laminaatvloer bevat. Op een laminaatvloer zal je huisdier minder snel schade aan kunnen richten door bijvoorbeeld de scherpe nageltjes. Tevens ook voor andere objecten of bijvoorbeeld naaldhakken.

2. Houten vloer onderhoud

Door een houten vloer of parketvloer goed te onderhouden met een onderhoud- of was olie, wordt je vloer minder gevoelig voor vlekken en krassen. Deze middelen beschermen de toplaag van je vloer.

3. Vloer met glad oppervlak

Door voor een vloer met een glad oppervlak te kiezen, heb je het voordeel dat de vloer geen stof opneemt. Met het gevolg dat je haren en vieze pootjes gemakkelijk wegpoetst!

4. Huisdier verzorgen

Het regelmatig knippen van de nageltjes van je huisdier, zorgt er voor dat de vloer én de meubels in een goede staat blijven. Maak de nageltjes niet te kort, want je huisdier heeft deze nodig om niet uit te glijden op een gladde vloer. In een dierenwinkel vindt je speciale nagelknippers voor je huisdier.

honddrinkbak

5. Problemen voorkomen

Door een placemat of een ander vocht opnemend matje onder de drinkbak van je huisdier te plaatsen, bescherm je de vloer tegen vochtplekken.

6. Huisdier afleiden

Zorg voor voldoende speeltjes voor je huisdier, zodat hij daar zijn energie aan kwijt kan. In het geval van een kat, is het handig om een krabpaal of –matje te plaatsen, om te voorkomen dat hij zijn nagels in de vloer óf de meubelen zet.

7. Vloer onderhouden

Kies je voor een houten vloer? Dan is het mogelijk om deze te schuren en opnieuw te oliën wanneer de vloer beschadigd is. Op een houten vloer vallen krasjes minder vaak op, dan op een laminaatvloer. Ook is een houten vloer en laminaatvloer goed te onderhouden door middel van het juiste onderhoud. Door een beschermend onderhoudsmiddel te gebruiken, krijgt de vloer een beschermlaag wat tevens tegen krasjes en vlekken werkt.

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket