Geplaatst op: 29 maart 2016

Plinten voor hout en laminaat

Bij een mooie vloer hoort een prachtige afwerking. De randen kunnen afgewerkt worden door middel van plinten. Iedere vloersoort heeft weer een andere afwerking wat ook weer van andere materialen gemaakt kan zijn. In deze tekst vind je alles over de afwerking van een houtenvloer en laminaatvloer.

Platte plinten

In het geval van een laminaatvloer, spreek je bij platte plinten altijd over plak plinten. Platte plinten voor een laminaatvloer bevatten namelijk een plakstrip aan de onderzijde, om ze zo te kunnen  bevestigen aan de vloer. Deze plinten zijn in diverse kleuren en decors te verkrijgen. Bij iedere laminaatvloer zijn bijpassende plakplinten verkrijgbaar.

Wanneer je in het geval van een houten vloer kiest voor platte plinten, zijn deze op verschillende manieren te bevestigen. Namelijk door middel van houtlijm of kleine spijkertjes (zonder kop). Platte plinten zorgen voor een egale en nette afwerking. Platte plinten zijn in verschillende kleuren en houtsoorten verkrijgbaar. Meestal worden deze plinten tegelijk met de houten vloer gekleurd, wanneer je kiest voor een kleurvloer.

Muurplinten

Muurplinten zijn staande plinten, welke in verschillende afwerkingen en kleuren verkrijgbaar zijn. Ook zijn ze in verschillende stijlen verkrijgbaar, van een klassieke tot moderne vormgeving. Muurplinten zijn verkrijgbaar in MDF en massief eiken plinten. De afmetingen variëren van 6 tot en met 12 centimeter.

plakplint
muurplint
MDFplint
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket