Geplaatst op: 3 november 2017

Doe het zelf instructie oliën

Bebo olie instructie

 

Kant en klaar vloer voorzien van kleur- en afwerkolie (uv)Doe het zelf olie instructie

Als u een volledig kant en klaar geoliede vloer heeft gekocht, is uw vloer door Bebo parket al kant en klaar afgewerkt.

Wij weken met een computergestuurde machine die voorzien is van kleurolie en afwerkolie.

In dat geval is uw vloer na het leggen direct klaar voor gebruik.

 Algemeen

Als de vloer is gelegd kunt u met oliën beginnen. Het is ook mogelijk om de vloer voorafgaande aan het leggen te oliën plank voor plank.

Dit kun je doen door middel van schraagjes te gebruiken en daarop de planken te behandelen.

 

Het oliën van een onbehandelde vloer

Begin je met een kleurolie aan te brengen? Dan rol je telkens twee planken tegelijk in, in de volle lengte zo dun mogelijk met een parket mohairroller van minimaal 18 cm breed.

Daarna poets je de planken met een katoenen doek goed uit, zorg ervoor dat je geen vegen meer ziet.

Is de kleurolie aangebracht en opgedroogd dat is gemiddeld 24 uur, dan kun je de afwerkolie aanbrengen op de vloer. De afwerkolie breng je aan als de vloer ligt, dit doe je ook met een mohairroller.

Ook deze olie dient 24 uur minimaal te laten drogen. Je kunt ervoor kiezen om de de afwerklaag er twee maal op aan te brengen voor een betere beschermlaag.

 

Werkwijze voor naturel na-oliën met een afwerklaag van reeds voor behandelde vloer

Rol telkens maximaal twee planken tegelijk in de volle lengte in de (Naturel Hardwax Olie). Rol zo dun mogelijk met een parket mohairroller van minimaal 18 cm breed de gehele lengte van de planken.

Je moet zonder te stoppen de planken in oliën, dus in één keer inrollen. Deze beschermlaag hoeft niet te worden uitgewreven met een katoenen doek.

Komen er blaasjes in de naturel afwerklaag, dan dien je de vloer wel direct uit te wrijven met een katoenen doek, Denk er wel om dat er vegen zichtbaar zijn.

Als de vloer voor is geolied mag de vloer tenminste twee dagen worden betreden of ingericht. De eerste zeven dagen dien je voorzichtig te zijn met het slepen en schuiven van meubels.

De eerste éénentwintig dagen na het oliën zo min mogelijk met vocht op de vloer komen en niet dweilen. Vloerkleden niet eerder dan na één maand op de vloer leggen.

 

Download hier de olie instructie DOWNLOAD