Geplaatst op: 3 november 2017

Doe het zelf instructie oliën

Bebo olie instructie

Algemeen

Voor het beste resultaat gaat u voordat u de vloer legt ieder plank afzonderlijk in de kleurolie zetten. Bijvoorbeeld op 2 schraagjes met een parket mohairroller van minimaal 18 cm breed. Olie dun aanbrengen en daarna goed uitwrijven met een niet pluizige doek in de lengterichting van de plank.

Het oliën van een onbehandelde vloer

Indien u na het leggen de kleurolie aanbrengt wat we niet aanbevelen. Dan rolt u telkens maximaal 2 planken in met een parket mohairroller van minimaal 18cm breed. Daarna met een niet pluizige doek goed uitwrijven. Het geheel zo uitwrijven dat er niet teveel kleurolie in de naden blijft zitten en er geen vegen of aanzetten te zien zijn. Na een droogtijd van 48 uur van de kleurolie kunt u de vloer gaan leggen en daarna de, hardwaxolie aanbrengen.

Werkwijze voor naturel na-oliën met afwerklaag van reeds voor gekleurde vloer

Rol telkens maximaal twee planken tegelijk in de volle lengte in de naturel hardwaxolie 3000. Rol zo dun mogelijk met een parket mohairroller van minimaal 18 cm breed de gehele lengte van de planken, zonder tussentijds te stoppen. Dus in één keer doorrollen, deze laag hoeft niet te worden uitgewreven met doeken. Komen er blaasjes in de naturel afwerklaag dan dient u de vloer wel direct uit te wrijven met een niet pluisbare doek maar wel zo uitwrijven dat geen vegen zichtbaar zijn. Als de vloer voor is geolied mag de vloer tenminste 2 dagen niet worden betreden of ingericht. De eerste 7 dagen normaal en rustig betreden, de eerste 21 dagen na het oliën zo min mogelijk met vocht op de vloer komen en niet dweilen. Vloerkleden niet eerder dan na 14 dagen op de vloer leggen.

Download hier de olie instructie DOWNLOAD