Geplaatst op: 8 november 2017

Doe het zelf instructie onderhoud vloeren

 

Onderhoud houten vloeren

Je vloer is een natuurproduct en verdient onderhoud. De beste manier om zo lang mogelijk te genieten van je vloer is regelmatig stofzuigen en het dweilen van de vloer zo veel mogelijk te beperken. Bebo-instructies-Onderhoudsinstructie-Hout

 

Reinigen van je vloer

Stofzuig je vloer regelmatig zodat losliggend vuil verwijderd wordt. Stel de zuigborstel van je stofzuiger in op de juiste stand die geschikt is voor houten vloeren om beschadigingen aan uw vloer te voorkomen.

 

Omdat dweilen er voor zorgt dat ook steeds een heel klein laagje van de afwerkolielaag van je vloer wordt verwijderd waardoor de vloer schraal wordt adviseren wij je zo min mogelijk te dweilen. Wanneer je vloer toch intensievere reiniging nodig heeft kun je de vloer dweilen met een goed uitgewrongen dweil. Het is belangrijk dat er zo min mogelijk vochtigheid op de vloer wordt achtergelaten. Bebo parket adviseert om Wax en Clean (zie instructie op de verpakking) toe te voegen aan het dweil water, zodat de vloer gevoed wordt met de herstellende bestandsdelen en de vloer voorzien wordt van een goede beschermlaag.

 

Onderhoud met onderhoudsolie op je vloer

Voor het jaarlijks onderhoud aan je vloer adviseren wij gebruik te maken van een onderhoudsolie. Gemiddeld één keer per jaar kun je de vloer behandelen met de geschikte onderhoudsolie, dit zorgt ervoor dat de vloer een nieuwe beschermlaag krijgt. Ook zorgt de onderhoudsolie ervoor dat de vloer beter beschermt is tegen vuil en water. De onderhoudsolie brengt met een katoenen pluisvrije doek aan op je vloer zodat er geen stukjes achterblijven. Ook is onderhoudsolie leverbaar in verschillende kleuren zodat je de kleur van de vloer weer kunt ophalen.

 

Neem voor onderhoudsadvies of vragen over de juiste onderhoudsproducten contact op met onze gespecialiseerde medewerkers via info@beboparket.nl of 0546-750238.

 

Download hier de onderhoudsolie instructie DOWNLOAD

 

onderhoudset