Geplaatst op: 21 november 2017

Doe het zelf onderhoud instructie laminaat

 

Onderhoud bij laminaat vloeren

Je hebt voor een laminaatvloer gekozen omdat het onderhoudsvriendelijk is. Maar toch moet je een laminaat vloer met de nodige zorg af en toe behandelen. Je laminaat vloer moeten uiteraard gereinigd worden met een speciale laminaatreiniger die wij beschikbaar hebben. Ook is het belangrijk dat je vloer regelmatig met een wisser wordt ontdaan van zand en vuil. Daarmee voorkom je dat door het inlopen van vuil en zand de levensduur van de laminaat vloer wordt verminderd. Beschadigingen aan laminaatvloeren moeten voorkomen worden omdat die nauwelijks op een nette manier te herstellen kunnen worden. Daarom adviseren wij om voor de ingebruikname van je vloer een aantal maatregelen te nemen die ervoor zorgen dat je langer van je laminaat vloer kunt genieten.

Hierbij enkele maatregelen:

  • Zorg voor een goede inloopmat bij alle buitendeuren.
  • Breng vilt aan onder al je meubels die je regelmatig verschuift.
  • Zet bloempotten op een schotel zodat die niet rechtstreeks in contact komen met je vloer.
  • Voorzie je mobiele meubels met speciale soft wieltjes die minimale slijtage geven op je vloer.
  • Meet ook bij je laminaat vloer de luchtvochtigheid regelmatig om de problemen te voorkomen.

Let er bij het dweilen goed op dat de dweil of mop niet te vochtig is, laminaat is meestal gemaakt van een waterbestendige HDF laag maar als deze laag te lang bloot wordt gesteld aan te veel vocht gaat deze alsnog opzwellen. Gebruik bij voorkeur voor het reinigen van de laminaatvloer een swepmop of een swiffer.

Neem voor meer onderhoudsadvies contact met ons op telefonisch 0546-750238 of via de mail info@beboparket.nl onze medewerkers helpen je graag verder.

Bestel hieronder de laminaat onderhoudspakket

BESTEL ONDERHOUDSET LAMINAAT

Download hieronder het pdf bestand.