Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Deze week GRATIS tanken bij BeBo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Gebreken in hout

Hout is een prachtig product. Het is een natuurproduct wat inhoud het dat nooit perfect is. Elke plank is uniek. Dit houd in dat u rekening moet houden met eventuele gebreken in hout. Om zoveel mogelijk gebreken te voorkomen dient u zicht te verdiepen in een vloer en te selecteren op de juiste gebruiksklasse. In deze tekst kunt u alles lezen over de gebreken van hout. Voor meer informatie staan onze medewerkers te allen tijde voor u klaar.

Natuurproduct

Hout is een natuurproduct. Dit houdt in dat geen enkel stuk hout gelijk aan een ander is. Hout is in verschillende kwaliteiten te verkrijgen, afhankelijk van de toepassing er van. Ook een houten vloer is in verschillende kwaliteitsklassen te verkrijgen. Voor elke houtsoort zijn bepaalde kwaliteitsregels vastgesteld. Bij het kopen van een houtproduct zal u altijd rekening moeten houden met de duurzaamheid, noesten, scheuren en vervormingen.

Natuurlijke duurzaamheid

Elke houtsoort heeft van zichzelf een zekere weerstand tegen schimmels en bacteriën, wat natuurlijke weerstand wordt genoemd. De duurzaamheid is per houtsoort verschillend. Het hout wordt onderverdeeld in vijf duurzaamheidsklassen. Dit geldt voor blank, onbehandeld hout. Als het hout geolied wordt, heeft het een langere levensduur.

Klasse 1: zeer duurzaam, langer dan 25 jaar

Klasse 2: duurzaam, 25-15 jaar

Klasse 3: matig duurzaam, 15-10 jaar

Klasse 4: weinig duurzaam, 10-5 jaar

Klasse 5: niet duurzaam, korter dan 5 jaar

Scheuren en vervormingen

In het hout kunnen spanningen voorkomen. Deze kunnen ontstaan tijdens de groei en het drogen van het hout. Ook als het droogproces niet goed verloopt kunnen er spanningen ontstaan met het gevolg dat er scheuren komen. Vervormingen kunnen worden veroorzaakt door het zagen of de werking van het hout. De groeiringen in het hout beïnvloeden de werking. Aan het verloop van de groeiringen is voor een deel al te voorspellen welke vervorming op kan treden. Hoe hoger de kwaliteit van het hout, hoe minder scheuren en vervormingen u zult treffen. Wel zorgen deze eigenschappen voor een zeer natuurlijke uitstraling.

Rustiekhout

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!