Geplaatst op: 24 oktober 2016

Houten vloeren schuren

Parketvloeren schuren, wanneer en waarom zou je dit doen?

Houten vloer laten schuren door Bebo Parket

Wij kunnen jouw oude beschadigde en verkleurde houten vloer weer als nieuw maken. Na de renovatie zal je vloer er weer als nieuw uitzien.

Is de houtlaag beschadigd, zodat er splinters ontstaan, of zijn er allemaal deukjes en krassen te zien, dan kunnen wij dit ook allemaal voor jou herstellen.

Wij herstellen of schuren jouw vloer op een deskundige manier, met een prachtig eindresultaat. Doordat we gebruik maken van de beste machines werden wij vrijwel stofvrij, zodat de klant een minimale overlast hiervan heeft.

Tijdens het schuren van een gerookte houten vloer komt de grijze gloed van het hout weer tot zijn recht.

Onze ervaren vakmensen kunnen je vloer afwerken met onze eigen hard wax producten. Op deze manier krijgt de vloer het authentieke karakter van het hout terug. Deze producten zorgen ervoor dat de vloer vuil en vochtwerend wordt, zonder een glanslaag achter te laten. Bovendien kan dit zowel met of zonder kleurpigment.

De naturel hard waxolie geeft de houten vloer een intensieve kleur, zodat de houttekening nog beter tot zijn recht komt. De eerste laag hardwax olie kan ook in diverse kleuren aangebracht worden denk hierbij aan diverse, wit, grijs, bruin en zwarttinten. Doordat de eerste laag een verbinding aangaat met de toplaag van het hout en er in trekt raakt het hout verzadigd, waardoor de vloer slijtvast wordt.

Nadat de afwerklaag (dus de tweede laag) is aangebracht en uitgehard, is jouw parketvloer vocht en vuilwerend. Op deze manier is de vloer vrij eenvoudig te onderhouden, zodat je jarenlang plezier beleeft aan de vloer. Wij kunnen jouw vloer op deze manier een matte of zijdeglansuitstraling geven.

Wil je graag dat je vloer na het schuren een verouderd karakter geven en was je eiken vloer al gerookt, dan kunt je deze uitstraling versterken door een grijze afwerking met onze hard wax olie toe te passen.

Bij een passend onderhoud aan de vloer, zoals licht vochtig dweilen met een wax en clean en 1x per jaar een onderhoudsolie toepassing heb je jarenlang plezier aan de vloer. Looppaden kun je indien nodig vaker behandelen en krassen en plekken kunnen met de onderhoudsolie ook meteen verwijderd worden.

Houten vloer schuren Bebo Parket

Hoe gaat alles in zijn werk bij het schuren van een massieve houten vloer of een parketvloer?

Nadat er een afspraak is gemaakt voor het schuren van jouw vloer, wordt er gevraagd om te zorgen dat de ruimte waar de vloer ligt helemaal leeg is. Verder wordt er geadviseerd om eveneens de gordijnen te verwijderen, zodat er overal gemakkelijk geschuurd kan worden. Verder wordt er gevraagd om de vloer stofvrij te maken en te dweilen met een schoonmaakproduct zonder een wax toevoeging zodat de vloer schraal en schoon is.
De parketteur zal eerst beginnen met het uitfrezen van de V-groeven zodat deze helemaal kaal zijn. Daarna worden de kanten kaal geschuurd met een kleine schuurmachine.
Hierna wordt de hele vloer eerst opgeschuurd met een grove korrel totdat de vloer helemaal kaal is. De vloer is dan ontdaan van oude lak- of olielagen en alle oneffenheden en ingelopen vuil moeten dan ook verdwenen zijn.
Nu moet de vloer weer helemaal glad gemaakt worden. Dit gebeurt met verschillende schuurbeurten met een steeds kleine schuurkorrel. Tot slot wordt de vloer helemaal gepolijst zodat de vloer weer helemaal glad is, en als nieuw lijkt.
Hierna kan de vloer weer opnieuw afgewerkt worden, op de manier zoals jij wenst.

Vloeren-Oliën
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket