Geplaatst op: 15 september 2016

Je vloer oliën met de producten van Bebo

Bij Bebo parket vind je een afgestemd assortiment aan hardwaxolie producten, die op elkaar afgestemd zijn. Op deze manier kun je ook zelf je houten vloer eenvoudig afwerken en onderhouden.

De olie van Bebo Parket

Waarom hardwaxolie? Dit is een natuurlijk product, geeft de perfecte finish met een heel natuurlijke uitstraling aan jou houten vloer. Deze olie is geschikt voor elk houtsoort, het voed het hout maar zorgt bovendien voor een vocht en vuilwerende vloer. Dit product sluit de poriën in het hout, zodat de vloer goed beschermd is. Na volledige uitharding ontstaat er dus een duurzame beschermlaag.

Hardwaxolie is een combinatie van olie en was, die een vloer een authentiek karakter geeft, de houttekening komt hierbij helemaal tot zijn recht. Door het toevoegen van kleurpigmenten kun je de vloer een kleur geven. Bebo hardwaxolie is ook te koop in diverse kleuren, zoals diverse tinten wit, grijs, bruin en zwart. Een vloer die hiermee behandeld is heeft een matte uitstraling. Wil je toch enige glans op de vloer, breng de hardwaxolie er dan met een boenmachine op.

Van alle olie en was soorten is de hardwaxolie het meest onderhoudsvriendelijk. Verder zijn de kleur of naturel olie eenvoudig aan te brengen.

Beboparket laat zijn producten samen stellen met de beste ingrediënten en kleurpigmenten en hier is een scherpe controle op. Wij hebben jaren geleden een kleurenpallet samengesteld, dat tijdloos is en zo is er voor elk interieur en elke trend wel de geschikte kleurolie te koop. Wij wijken hier niet van af, zodat de klant ook gegarandeerd altijd de juiste kleurolie heeft voor het bijwerken van de vloer. Hierdoor kunnen vloeren later altijd uitgebreid worden of plaatselijke reparaties ondergaan. Ook voor het leggen van nieuwe houten vloeren in andere ruimtes krijg je door gebruik van dezelfde kleurolie een eenheid.

Vloeren-Oliën

Ons assortiment

Het assortiment bestaat uit naturel of kleurolie, afwerkolie, onderhoudsolie naturel of op kleur en een speciale wax en clean.

Behandelen met de hardwaxolie naturel of kleur:

– Zorg als eerste voor een stofvrije werkomgeving. Als eerste ga je een onbehandelde vloer behandelen met de hardwaxolie naturel of op kleur. Hiervoor gebruikt je een doek, brede kwast of pluisvrije roller. De olie breng je met een dunne laag, plank voor plank op en wrijf je ook meteen weer uit. Op deze manier ontstaat er een egale laag en kleur. Laat deze laag goed intrekken, minimaal 48 uur. Bij lichte tinten kleurolie, enkele dagen langer. Op deze manier krijgen de kleurpigmenten voldoende tijd om ook in de plank te trekken en ontstaat er een betere hechting. Doe je dit niet, dan zal de kleur snel vervagen en wordt de vloer niet voldoende beschermd. Deze eerste laag verzadigt de vloer, de poriën in het hout worden zo afgesloten. Een grenen vloer heeft meer hardwaxolie nodig als een eiken vloer, dit heeft te maken met de structuur van het hout.

Behandelen met de hardwaxolie 2000/3000:

– Na het drogen van deze eerste laag, ga je de vloer leggen. Lag de vloer al in de ruimte, dan zorg je dat de vloer weer helemaal stofvrij is. Nu kan de vloer afgewerkt worden met de hardwaxolie 2000 of 3000. Deze afwerklaag breng je heel eenvoudig met een pluisvrije mohairroller en passende verfbak aan. Rol een dunne en egale laag op de vloer, neem de naden en zijkanten ook goed mee. Laat de vloer nu minimaal 24 uur drogen.

Hierna kan de vloer weer voorzichtig belopen worden, ook mag je de ruimte weer inrichten. De hardwaxolie is nog niet voldoende uitgehard, dus ga niet met meubels aan het schuiven. TIP: voorzie de meubels van viltplaatjes of doppen, dit is een groot behoud van de vloer. Plaats de eerste maand nog geen vloerkleden. Vanaf 14 dagen na het oliën, mag de vloer weer licht vochtig gedweild worden.

Behandelen met onze wax en clean:

– Door een hardwaxolie behandeling is je houten vloer vuil en vochtwerend. Op deze manier kan een houten vloer ook licht vochtig gedweild worden. Als je hiervoor de speciale wax en clean gebruikt, reinig je de vloer op een snelle manier zonder de afwerklaag aan te tasten. De wax in ons schoonmaakproduct zorgt ervoor dat de vloer beschermd blijft. Onze wax en clean is supergeconcentreerd, zodat je maar één dopje per dweilbeurt nodig bent. Tijdens het drogen ontstaat er een soort filmlaag op de vloer die er ook voor zorgt dat de vloer zijn uitstraling behoud. Wij adviseren om de gebruiksaanwijzing te handhaven. Gebruik je te veel van de wax en clean dan zie je al snel loop sporen en trekt de vloer juist stof aan, er is een te vette filmlaag ontstaan. Normale schoonmaakmiddelen zullen de afwerklaag aantasten, hierdoor is je houten vloer niet meer voldoende bestand tegen vocht en vuil.

Goed stofzuigen en indien nodig dweilen zorgt voor het behoud van een mooie vloer. Als er intensief geleefd wordt op een houten vloer zal de afwerklaag op den duur toch dunner worden. Om deze laag weer optimaal te maken gebruik je de onderhoudsolie.

Behandelen met onderhoudsolie:

– Om je vloer mooi te houden adviseert Bebo om de vloer eens per jaar te behandelen met de onderhoudsolie. De beschermlaag blijft zo optimaal.

Zie je op den duur dan je de vloer plaatselijk verschraalt, dan is een behandeling met onderhoudsolie de oplossing. Hierdoor wordt de vloer weer vuil en vochtwerend. Op plekken waar de beschermlaag door intensief lopen eerder aangetast wordt kun je ook plaatselijk de vloer behandelen. Ons advies is om de looppaden daarom ook minstens twee à drie keer per jaar even bij te werken.Ontstaan er krassen op je houten vloer, dan kun je die ook snel wegwerken met de onderhoudsolie, zodat de vloer er als nieuw blijft uitzien.

De onderhoudsolie breng je heel simpel aan met een doek. Wrijf je vloer in en laat de vloer enkele uren drogen, zodat de afwerklaag weer optimaal is. Bij plaatselijke behandeling zie je eerst een licht glans ontstaan maar deze is na enkele uren verdwenen, zodat de vloer weer mooi egaal is en er als nieuw uitziet. Een zacht houten vloer zoals grenen, zal iets meer onderhoud nodig hebben.

Houten vloer oliën Bebo Parket
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket