Geplaatst op: 5 februari 2016

Multiplank

Multiplank is een houten vloer waarvan de bovenkant bestaat uit een toplaag van kwalitatief  hoogwaardig hardhout. De basis laag is gemaakt van multiplex. Dankzij deze eigenschappen heeft multiplank dezelfde uitstraling als een massieve houten vloer, maar is de werking van het hout stukken minder. Doordat multiplank alleen geproduceerd wordt uit kwaliteitshout, staat de levensduur gelijk aan een massieve houten vloer. Lees hier waarom je absoluut voor multiplank zou moeten kiezen!

1. Multiplank is geschikt voor vloerverwarming

In tegenstelling van een massief houten vloer, is multiplank bijzonder goed te combineren met vloerverwarming. Het geeft geen problemen en deze vloersoort is vrijwel altijd de oplossing voor mensen die graag een houten vloer wensen in combinatie met vloerverwarming. Eiken houten multiplank in combinatie met vloerverwarming zal een standaard beeld in de toekomst zijn.

vloerverwarming

2. Het is goedkoper dan een massief houten vloer

Doordat alleen de toplaag van multiplank is gemaakt van hoogwaardig hardhout, is de vloer in vergelijking met een massieve houten vloer stukken goedkoper.

3. De vloer kan zwevend gelegd worden, ook met grote oppervlakten

Multiplank kan zwevend worden gelegd. Bij deze manier van leggen worden de planken onderling in de mes en groef verlijmd. De planken liggen los van de ondervloer op een op een foam die voorkomt dat er vocht vanaf de onderkant in de plank kan trekken. Daarnaast heeft het foam ook een licht egaliserende werking en zorgt het voor demping van geluid.

4. Ecologisch verantwoord doordat alleen de toplaag uit hardhout bestaat

Wanneer je voor multiplank kiest, maak je een ecologisch verantwoorde keuze. Dit komt doordat alleen de toplaag van een multiplank uit hardhout bestaat. Dit houdt in dat weinig gebruik wordt gemaakt van dure hardhout soorten, waardoor er minder bomen gekapt hoeven worden. Op die manier wordt er rekening gehouden met het milieu, en hebben hardhout soorten genoeg tijd om te groeien.

hardhout

5. Multiplank heeft een lange levensduur

De toplaag van multiplank bestaat uit kwalitatief hardhout. Een goede kwaliteit zorgt voor een lange levensduur. Waarom een multiplank dus een zeer goede keuze is, spreekt voor zich!

6. Verhuizen is geen probleem, de vloer kan gewoon meegenomen worden!

Indien de planken niet verlijmd zijn in de mes en groef, is een multiplank verhuisbaar. Deze methode is vrijwel niet altijd mogelijk. Ontdek wat hierin de mogelijkheden zijn en of deze optie voor jou ook mogelijk is.

multiplank
Bekijk het assortiment van Beboparket
Neem contact op met Bebo Parket