Geplaatst op: 17 juni 2016

Tips voor het oliën van een houten vloer

Tip 1: Controleer altijd de verkregen olie op een proefplankje! Hierdoor kan je direct zien of de olie naar je wens voldoet. Dit voorkomt eventuele ongemakken. Als de kleurolie er eenmaal opzit en het toch niet naar je wens voldoet, is het veel moeilijker en veel werk om dit weer terug te kunnen draaien.

Tip 2: Begin met het aanbrengen van de olie altijd zo snel mogelijk nadat de vloer is geschuurd. Het schuren zorgt er voor dat de poriën van het hout openen waardoor de vloer de kleurolie het mooist in zich op kan nemen voor het beste resultaat.

Tip 3: Breng de olie altijd aan in banen! Hierdoor behaal je het mooiste resultaat en daarnaast voorkomt deze techniek dat je door geoliede delen heen gaat lopen. Breng banen altijd aan in de breedte van je armlengte. Begin altijd in de verste hoek en eindig op een plaats waar je zelf nog weg kan zodat je niet over de geoliede vloer hoeft te lopen.

Tip 4: Gebruik na de uithardingsperiode van 36 uur een kleine hoeveelheid onderhoudsolie om de vloer mee af te werken. Hierdoor behoud het zijn kleur het langst en het mooist. Poets het direct uit met een katoenen doek. Geef de vloer na 6 dagen de eerste zeepbehandeling om het inlopen van vuil te voorkomen! (Gebruik altijd een onderhoudsolie en een zeepproduct wat speciaal voor een houten vloer bestemd is!)

Tip 5: Vouw doeken waarmee de olie is uitgewreven nooit op! Doeken met olie kunnen door broei zelf ontbranden. Laat de doeken uitgevouwen drogen. Eventueel kan je de doeken in een emmer met water stoppen als het op dat moment niet de tijd heeft om op te drogen. Volledige doeken kunnen worden weggegooid.

houtenvloer
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket