Geplaatst op: 4 februari 2017

Waarom kiezen voor een houten vloer?

Onze houten vloeren vallen onder de noemer duurzaam. Het hout komt uit speciale bossen waar selectief geoogst word. Deze bossen worden dus op een duurzame manier beheerd. De bossen blijven dus op de eerste plaatst onze belangrijkste zuurstof voorzieners. Elke gekapte boom wordt hierbij vervangen door een jonge boom, of de oude boom moet plaats maken voor zaailingen. Er wordt dus niet meer geoogst dan wat er bij kan groeien. De natuur blijft dus in balans en het bos bewaard. Onze vloeren bestaan dus uit gecertificeerd hout.

Door hergebruik en vernieuwing is hout minder belastend voor het milieu. Op deze manier kan een houten vloer ook een leven lang meegaan. Tegen de tijd dat jouw vloer echt versleten is, is er al weer een nieuwe boom gegroeid. Hout kan dus zonder belasting voor het milieu worden vernieuwd.  Afhankelijk van het soort boom duurt het 20 tot 125 jaar tot een boom gekapt kan worden.

De speciaal aangelegde bossen, waar onze vloeren hun oorsprong vinden, zijn alleen maar gunstig voor de CO2 uitstoot. Bomen zuiveren de lucht, en produceren zuurstof. Tijdens de groei nemen ze CO2 op. Dus ze helpen bij het terugdringen van de opwarming van de aarde, door hun opname van de broeikasgassen. Ook voorkomen bomen bodemerosie, door het vasthouden van water en grond. Op deze manier ontstaat er geen slijtage aan de oppervlakte.

Onze houten vloeren zijn voorzien van een keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Dit keurmerk PFC is algemeen bekend voor hout producten. Hout dat op een duurzame manier geproduceerd wordt draagt dit keurmerk.

 

Houten vloeren, eeuwenoud in onze moderne tijd.

Eeuwen geleden werden er al houten vloeren gelegd in huizen, kastelen en kloosters. In ons hedendaagse interieur is er tegenwoordig ook weer plaats voor de oude vloeren, denk hierbij aan de klooster- en kasteelvloeren. Het doorleefde karakter past weer in onze tijd.

Door de jaren heen werd het hout op een steeds verfijndere manier toegepast, denkt hierbij aan de vloeren in de grote balzalen en andere vertrekken in paleizen.

In de achttiende eeuw werden er echte kunstwerken gemaakt van houten vloeren, denk hierbij aan Tapis, visgraat en mozaïekvloeren. Ook tegenwoordig zijn deze vloeren weer helemaal in opkomst, zelfs met bijzondere banden en ornamenten. Hongaarse punt, visgraat en Versailles patroon zijn weer helemaal terug van weggeweest. Tegenwoordig worden ze dan wel toegepast met een moderne afwerking, zodat ze van deze tijd zijn en weer helemaal in ons interieur passen.

Op dit moment zijn er dus veel variaties op de houten vloeren van vroeger. Het wordt tegenwoordig steeds meer aangepast, wat betreft vorm en kleur. Zo kan iedere klant zijn eigen unieke vloer creëren.

 

Bebo parket en houten vloeren.

Ondanks dat we een jong en dynamisch bedrijf zijn, hebben we door studie, onderzoek en ervaring toch een grote kennis vergaart omtrent het inkopen, afwerken, leveren  en leggen van houten vloeren. Doordat de houten vloer weer enorm populair is geworden en overal toepasbaar is, stijgt de vraag nog steeds. Naast massieve houten vloeren zijn er ook lamelparket vloeren te koop die steeds weer aangepast worden wat betreft maat, afwerking en kleur. Zo is er voor elk interieur wel een passende houten vloer. Bebo parket kan jouw vloer dan ook behandelen en afwerken zoals je dat zelf wilt.

Naast de verkoop aan particulieren, verkopen we onze vloeren ook door aan architecten, woon stylisten en andere bedrijven in binnen- en buitenland. Naast vloeren leveren we ook kleur en afwerkolie olie, ondervloeren e.d. samengesteld uit de beste grondproducten met de beste kwaliteitsgarantie. In onze fabriek kunnen we de vloeren behandelen en afwerken. Hierbij maken we gebruik van de nieuwste technieken. Onze ervaring, kennis en vakmanschap zie je ook terug in onze producten. De houten vloeren die we verkopen zijn daarom ook duurzaam, ze worden op een verantwoorde wijze geproduceerd en bewerkt en kunnen een levenlang meegaan.

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket