Geplaatst op: 24 oktober 2016

Welke afwerkingen zijn er, en wat zijn de voor- en nadelen?

In deze blog leg ik uit welke verschillende afwerking Bebo aanbiedt en wat hiervan de voor- en nadelen zijn.

Hard wax olie

De meeste houten vloeren worden tegenwoordig afgewerkt met een hardwax olie behandeling. Deze olie geeft je vloer het authentieke karakter wat bij een houten vloer hoort. Tevens heeft de vloer dan een matte uitstraling. Deze afwerking past zodoende perfect bij de hedendaagse interieurs.

De hardwaxolie trekt in het hout, zodat de vloer op deze manier vuil en vochtwerend wordt. Met een onderhoudsolie kun je de vloerafwerking optimaal houden. Doordat het hout verzadigd is, zal het geen vuil en vocht kunnen opnemen. Ook de ontstaande looppaden, lichte beschadigingen en krassen kunnen met de onderhoudsolie bijgewerkt worden, zodat ook op deze plekken de kleur van de afwerklaag weer hersteld wordt.

De vloer kan met een naturel hard wax olie behandeld worden, maar deze olie is ook op kleur af te werken. Door bepaalde natuurlijke kleurpigmenten aan de olie toe te passen kan een massieve houten vloer of een parketvloer in diverse wit, grijs/zwart en bruintinten behandeld worden.  Dit kleuren gebeurt altijd tijdens de eerste behandeling zodat de pigmenten voldoende in het hout kunnen trekken. Gekleurde vloeren kunnen dan weer met een onderhoudsolie op kleur onderhouden worden.

Door een oliebehandeling toe te passen op jouw vloer krijgt de vloer een levendige uitstraling, de warme basis die bij elk interieur past. Dit kan eventueel nog versterkt worden, door de vloer te kleuren.  Onze parketteurs kunnen je hier alles over vertellen en adviseren. Tevens kun je dit natuurlijk bespreken met onze klantenservice, of je komt een kijkje nemen in onze verkoophal. Hier hebben we diverse showwanden met afgewerkte vloeren, zodat de keus niet moeilijk moet zijn.

Houten vloer oliën Bebo Parket

Vloerlak

Natuurlijk kunnen wij je vloer ook afwerken met een lak behandeling. Het voordeel van deze behandeling is dat de vloer een harde afwerklaag krijgt. Deze laag zorgt er voor dat de vloer vuilwerend  en waterafstotend is. Er zijn diverse soorten in de handel, maar de 2componeneten geeft het beste resultaat. Deze lak geeft de vloer een keiharde bescherming.

De vloer kan op deze manier afgewerkt worden in zowel mat, zijdeglans of hoogglans. Op de manier kun je bepalen wat het beste bij jouw inrichting past, of wel sfeer je wilt oproepen. Deze lak is zowel toepasbaar op massief houten vloer als ook de parketvloeren.

Nadeel van een lakafwerking is, dat als er beschadigingen ontstaan deze niet plaatselijk bijgewerkt kunnen worden. Als er op den duur toch looppaden ontstaat en de lak wegslijt, dit ook niet bijgewerkt kan worden. De vloer moet dan weer opnieuw geschuurd, polijst en gelakt worden.

Vloeren-Oliën
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket