Geplaatst op: 28 oktober 2016

licht-laminaat

Het juiste laminaat kiezen

 

De vloer is één van de eerste dingen die je kiest als je je kamer (opnieuw) gaat inrichten. De vloer is een belangrijk voorwerp en bepaald voor een groot deel de uitstraling van de ruimte. Je hebt verschillende soorten vloeren, zoals laminaat, lamelparket of massief hout. Denk je er aan om laminaat te kiezen? Dan heb je hier veel mogelijkheden in. Deze vloeren heb je in verschillend kleuren en printen. Een voordeel van laminaat is dat het gemakkelijk te leggen is en dat het vaak goedkoper is dan de andere opties.

 

Kleuren laminaat en print

Laminaat heb je in oneindig veel kleuren en printen te krijgen. Je kunt van te voren bijvoorbeeld een moodboard maken, waarin je je smaak kunt verwerken. Is je kamer groot en wil hem gezellig en knus maken, dan kun je ervoor kiezen om te gaan voor een donkere kleur laminaat. Een lichte tint vloer creëert weer meer ruimte.

 

Met V-groef of zonder

Naast verschillende kleuren en printen, kun je kiezen voor een vloer met V-groef of zonder V-groef. Wil je graag een echte houtlook? Dan raden we je aan om voor een laminaat soort met V-groef te gaan. Door de zichtbare naad is het duidelijk te zien dat je vloer bestaat uit losse planken. Een nadeel van een V-groef is dat het iets minder gemakkelijk te onderhouden is dan een vloer zonder V-groef.

 

In welke ruimte komt je laminaat

Als je laminaat vloer in een ruimte komt te liggen die intensief wordt gebruikt, zoals de woonkamer, dan kun je beter kiezen voor een vloer die wat dikker is. Wij raden u dan een vloer van minimaal 7 mm aan. Op een slaapkamer vloer wordt veel minder gelopen. Een dunnere vloer is hier daarom ook heel goed mogelijk.

 

Plinten

Het kiezen van een vloer is een stap, het kiezen van plinten is de volgende. Wil je de vloer groter laten lijken, dan kun je het beste de vloer in dezelfde kleur nemen als de laminaat vloer. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan voor staande plinten. Vaak kun je achter deze plinten kabels wegwerken en ziet je ruimte er extra netjes uit.

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket