Geplaatst op: 17 februari 2016

Hoe kies je de juiste laminaatvloer?

Een nieuwe vloer uitkiezen is erg leuk, maar kan ook ongelofelijk moeilijk zijn! Want iedere laminaatvloer kan mooi zijn. Maar welke voldoet aan jouw specifieke eisen? Om je een handje te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we een handige blog voor je opgesteld. Op die manier kom je de juiste aandachtspunten te weten! Succes met het uitkiezen van je nieuwe laminaatvloer! Lukt het maken van de juiste keuze niet? Neem dan contact op met een van onze medewerkers, of kom naar onze showroom waar wij je graag helpen bij je keuze.

Te bereiken uitstraling

Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen welke stijl je mooi vindt, en welke uitstraling je wilt bereiken. Een warme of donkere kamer maakt een ruimte meestal kleiner en gezelliger. Lichte, frisse en natuurlijke kleuren laten je ruimte ruimer lijken. Als je dus een kleine kamer hebt waar je een ruime uitstraling wilt creëren, is een lichte vloer een goede optie. Bedenkt dus voor jezelf welke stijl je mooi vindt, en welke sfeer je wilt bereiken in je kamer.

wittevloer

Plek waar het laminaat komt te liggen

Als je een laminaatvloer aan wilt schaffen, heb je eindeloos veel keuze. Niet alleen in kleur en decor, maar ook in kwaliteitsklasse. Het is dus belangrijk om voor jezelf na te gaan welke gebruikersklasse je in welke ruimte wil hebben liggen. In een woonkamer heb je een laminaatvloer met hogere gebruikersklasse nodig dan in een slaapkamer. De slaapkamer wordt namelijk minder belopen waardoor je hier een laminaatvloer met lagere gebruikersklasse kan leggen. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste gebruikersklasse? Lees dan deze pagina.

Het volledige plaatje

Bij het kiezen van een laminaatvloer is het belangrijk om het volledige plaatje te bekijken. Naast de stijl die je wenst, en de plaats van het leggen, is het ook handig om met andere zaken rekening te houden. Je kan hierbij onder andere denken aan het onderhouden van de vloer. Heb je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren? De meeste laminaatvloeren zijn onderhoudsvriendelijk. Daarnaast heb je nog de geschikte ondervloer nodig, en kan je nadenken over het leggen van het laminaat. Als je het zelf gaat leggen, kan je kiezen voor een gemakkelijk kliksysteem. Ook beschikt Bebo Parket over een leg service, als je er voor kiest om het laminaat te laten leggen.

Licht laminaat
donkerlaminaat
waterbestendiglaminaat
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket