Geplaatst op: 14 januari 2017

Laminaat over? Besteed het goed!

Je kent het wel, je hebt een prachtige laminaatvloer in je woning gelegd, maar je houd altijd wat resten over. Je overweegt om het weg te gooien of te bewaren. Laminaatresten kan je op zoveel manieren hergebruiken. Gooi het daarom niet weg, maar besteed het goed! Hieronder vindt je 7 tips wat je kan doen met jouw overgebleven laminaat.

1. Laminaat aan de wand

Opzoek naar iets origineels en hou je wel van een natuurlijke look? Kies er dan voor om je overige laminaat aan de wand de bevestigen! Een stuk origineler dan behang én het steekt prachtig af met lichte wanden.

laminaat-muur

2. Laminaat in de keuken

Laminaat zie je steeds vaker terugkomen in de keuken. Niet alleen op de vloer, maar ook aan de wand. Dankzij de waterbestendige toplagen die laminaatvloeren tegenwoordig bezitten, is het een perfecte achterwand voor in jouw keuken! Het geeft een unieke look en het is ook nog eens gemakkelijk af te nemen.

laminaatkeuken

3. Laminaat op de tafel

Laminaat is een leuke bekleden voor op een tafel. Niet alleen op een grote tafel, maar het staat ook enig op een bijzettafel of andere meubels. Hiermee breng je heel eenvoudig een nieuwe sfeer in je woonkamer! En als het laminaat op de tafel beschadigd, vervang je het simpel voor een nieuwe plank. Maak een paar planken laminaat met goede lijm op een tafelframe, zaag de planken op maat en je hebt je eigen hippe tafel gemaakt!

laminaat-tafel

4. Laminaat op de trap

Je moet er even handig voor zijn, maar met overig laminaat kan je ook heel mooi een trap bekleden. Je kan ervoor kiezen om alleen de bovenkant van de traptreden te bekleden, of de gehele traptrede. Meet de planken op de juiste manier af en bevestig de laminaatplanken aan de treden. Voor een mooie afgeronde afwerking kan je op de uiteinden een plint bevestigen.

laminaattrap

5. Laminaat als fotolijstje

Al hoewel het fotolijstje op onderstaande inspiratieafbeelding van hout is gemaakt, is een lijstje ook eenvoudig van laminaat te maken. Exact op dezelfde manier. Tevens kan je hele planken gebruiken, maar kan je ze ook in delen zagen voor een ander effect. Wees creatief en er zullen allerlei ideeën naar boven komen!

laminaat-fotolijstje

6. Laminaat als kapstok

Een kapstok kan natuurlijk niet ontbreken in een woning. Als je graag iets unieks of sfeervols aan de muur wilt is een kapstok van laminaat een leuk idee voor jouw woning. In een handomdraai bevestig je de planken aan elkaar met daarop de haakjes.. en jouw zelf gemaakte kapstok is klaar! Uniek én sfeervol. Tevens ook een leuk idee als kleine kapstok voor de hand- en theedoek in de keuken.

laminaat-kapstok
laminaat-magazine

7. Laminaat als tijdschriftenhouder

Een leuke, goedkope en creatieve oplossing voor al jouw kranten en tijdschriften, is een zelfgemaakte tijdschriftenhouder van laminaat. Eenvoudig in elkaar te zetten als je de planken hebt afgemeten. Te bevestigen met sterke lijm of simpelweg een aantal spijkertjes. Een leuke en unieke wandbekleding voor in jouw woonkamer, slaapkamer of toilet!

Bel naar onze fabriek!
Neem contact met ons op!