Geplaatst op: 15 april 2017

Ondervloer vloerverwarming

Laminaat en vloerverwarming is een uitstekende combinatie. Laminaat is een goede warmtegeleider. Vaak wordt er gedacht dat vloerverwarming het laminaat aantast door de hitte. Echter is dit niet zo wanneer je een vloerverwarming in combinatie met de juiste, geschikte laminaatvloer en de juiste ondervloer kiest. Wanneer je niet het juiste laminaat kiest, kan bij hoge temperatuur van de verwarming het laminaat inderdaad beschadigen. Daarom is het belangrijk altijd een laminaatvloer te kiezen die geschikt is voor vloerverwarming.

Kiezen van juiste laminaat i.c.m. vloerverwarming

Laminaat dat gemaakt en geschikt is voor vloerverwarming is over het algemeen dunner dan normaal laminaat. Dit zodat de warmte goed geleidt kan worden. Bij de aankoop van laminaat is het belangrijk om te letten op het logo dat rechts afgebeeld is. Dit logo geeft aan of de warmte kan opstijgen en dus niet wordt belemmerd door het laminaat. Wanneer de laminaatvloer dit logo bevat, weet je zeker dat het geschikt is voor vloerverwarming. Uiteraard dient laminaat met de juiste, warmte geleidende en beschermende ondervloer gelegd te worden.

vloerverwarmiong

Kiezen van juiste ondervloer i.c.m. vloerverwarming

Bij het kiezen van een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming zijn er een aantal eisen waar je op moet letten. Als eerst is het belangrijk te kijken naar de voorwaarden van de verwarmingselementen. Je moet hierbij letten op de maximale warmteweerstand. Dit staat vrijwel altijd omschreven in de specificaties van de vloerverwarming of vraag eventueel de leverancier van de vloerverwarming. Als je deze specificaties weet, kan je de juiste ondervloer gaan kiezen. Niet iedere ondervloer is een goede warmtegeleider of geschikt voor vloerverwarming. Informeer hierdoor altijd een verkoper. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste ondervloer? Neem dan gerust contact op. Onze medewerkers staan altijd klaar om te helpen bij de juiste keuze.

Bel naar onze fabriek!
Neem contact met ons op!