Geplaatst op: 19 mei 2015

Ondergrond en ondervloer

Als je van plan bent om een laminaatvloer aan te schaffen, is het belangrijk dat de ondergrond en de ondervloer aan een bepaald aantal eisen voldoet. Dit om eventuele problemen te voorkomen. In deze tekst lees je waarom het belangrijk is om op deze aandachtspunten te letten. Zijn je vragen nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers, of kom langs in onze showroom voor het beste advies!

Ondergrond

Een vlakke ondergrond is erg van belang voor het functioneren van een laminaatvloer. Als er geen sprake is van een egale ondergrond, kunnen de planken niet goed aan elkaar klikken waardoor zij op den duur los kunnen komen uit het kliksysteem. Het gevolg hiervan kan zijn dat het kliksysteem breekt, de randen van de planken bol gaan staan en er vocht en vuil in de laminaatvloer trekt. Ook kan het zijn dat de vloer op veel gebieden los komt, doordat het kliksysteem uit elkaar gaat.

Klik kopse kant laminaat
Laminaat vloer, Parketvloer, lamelparket, Pvc vloer, Tegel vloer Bebo Parket
laminaat kopse V-groef

Laminaat ondervloer leggen

Een goede ondervloer is ook uiterst belangrijk voor een laminaatvloer. Een onderlaag laminaat heeft verschillende functies, waaronder het egaliseren van de ondergrond, warmte-/ vochtisolatie en het reduceren van geluid. Als je bijvoorbeeld in een appartement woont, moet de ondervloer voldoen aan de zogenaamde 10 decibel eis. In deze situatie is het van belang dat je de juiste onderlaag laminaat kiest, met de juiste kwaliteiten. Het leggen van ondervloer is per ondervloer verschillend. Als u voor een ondervloer vloer kiest op een rol hoeft u deze enkel uit te rollen met de isolerende kant naar beneden toe. Bij een groene of grijze plaat als ondervloer maakt het weinig uit.

Vochtwerende werking

Het is altijd belangrijk dat de ondervloer een vochtwerende functie heeft. Dit om te voorkomen dat vocht door laminaat kan trekken, met als gevolg dat de HDF laag uitzet. Als je kiest voor een ondervloer folie, zit de vochtwerende werking hier meestal al bij in. Wanneer dit niet bij de onderlaag laminaat in zit, is er een aparte vochtbescherming voor bij je ondervloer beschikbaar.

Laminaat vloer, Parketvloer, lamelparket, Pvc vloer, Tegel vloer Bebo Parket
Bekijk het assortiment van Beboparket
Neem contact op met Bebo Parket