Geplaatst op: 28 januari 2017

Laminaat en vloerverwarming

Stel je voor dat je in jouw woning het comfort van een laminaatvloer kan ervaren in combinatie met een heerlijke vloerverwarming. Dat zal een perfecte combinatie zijn. Maar is vloerverwarming eigenlijk wel geschikt voor een laminaatvloer? Ja, echter zitten hier wel een aantal voorwaarden aan.

Het juiste laminaat

Verschillende vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Laminaat werkt zeer goed met vloerverwarming. Laminaat is namelijk een vloersoort die de warmte, in combinatie met de juiste ondervloer, goed geleidt. Een vloer die het verwarmingsproces vertraagt is een vloer die niet geschikt is voor vloerverwarming. Niet iedere laminaatvloer is geschikt voor vloerverwarming. Let daarom extra goed op welke soort laminaatvloer je aanschaft als je het op vloerverwarming wilt gaan leggen. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste ondervloer kiest.

Lvloerverwarminget er bij het aanschaffen van laminaat altijd op of dit het links afgebeelde logo bevat. Dit logo geeft aan dat het laminaat geschikt is voor vloerverwarming.

 

Laminaat op vloerverwarming

Voor het gebruik van vloerverwarming in combinatie met laminaat moet je rekening houden met de ondervloer. Laminaat op vloerverwarming bestaat uit hout en dat zorgt ervoor dat het bij temperatuursveranderingen kan uitzetten en krimpen. Met de juiste laminaat ondervloer voor vloerverwarming wordt het laminaat beschermt tegen de temperatuurschommelingen van de vloerverwarming.
Daarnaast is een goede laminaat ondervloer voor vloerverwarming belangrijk voor de geleiding van de warmte. Een verkeerde ondervloer kan ervoor zorgen dat de laminaat vloerverwarming niet optimaal zijn werk kan doen. Een goede laminaat ondervloer voor vloerverwarming geleidt de warmte geleidelijk aan. Vraag bij het uitzoeken van laminaat naar een laminaat ondervloer die speciaal bestemd is voor vloerverwarming.

Vloerverkoeling ook mogelijk?

Een steeds populairder fenomeen is het verkoelen van een vloer. De vraag hierbij is natuurlijk opnieuw of dit mogelijk is in combinatie met een laminaatvloer. Dit is zeker mogelijk. Vloerverkoeling werkt in principe hetzelfde als laminaat vloerverwarming. Bij vloerverwarming loopt er warm water door de verwarmingsbuizen, en bij vloerverkoeling loopt er koud water doorheen. Ook hiervoor geldt weer dat je kiest voor het juiste laminaat en de juiste laminaat vloerverkoeling ondervloer.

Wij adviseren je altijd goed te laten informeren wanneer je kiest voor vloerverwarming of -verkoeling. Bij ons kan je altijd rekenen op het juist advies. Onze medewerkers nemen graag de tijd voor je.

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket