Geplaatst op: 5 februari 2018

Wat is een laminaat ondervloer?

Als je een nieuwe laminaatvloer gaat leggen is het van groot belang dat je er een passende ondervloer bij gebruikt. Naast dat een ondervloer zorgt voor isolatie en geluidsdemping, beschermt het ook het laminaat. Je hebt zo de goede basis om het laminaat mooi stabiel te leggen.
Er zijn veel ondervloeren te koop, ook speciale ondervloeren voor een laminaatvloer. De ondervloer moet ervoor zorgen dat het laminaat eenvoudig te leggen is en ook mooi blijft liggen.

Wat is een ondervloer?

Een ondervloer is een beschermende laag tussen laminaat en ondergrond. Een ondervloer kan uit foam met folie bestaan of uit plaatmateriaal van vilt of polystyreen. Elke ondervloer heeft zijn eigenschappen wat betreft stabilisatie, isolatie, geluidsdemping en vochtwering. Onze verkopers kunnen je helpen in de keuze van de juiste ondervloer.

Wat doet een ondervloer?

Je gebruikt een ondervloer om je nieuwe laminaat te beschermen en om de optimale leefomstandigheden te creëren in de ruimte waar je laminaat vloer komt te liggen. Zo zorgt een ondervloer voor:
• Stabiliteit
• Uitvlakking
• Vochtwering
• Geluidsdemping
• Isolatie

ondervloeren laminaat

Welke ondervloer is geschikt voor jouw laminaat?

Dat is dus afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de ondergrond, is deze van beton/cement of hout. Gaat het om het leggen op de begane grond of bovenverdieping. Moet er extra geluidsisolatie zijn ivm de buren of is er sprake van vloerverwarming. Zo is er voor elke situatie een passende ondervloer. Wil je meer weten over de eigenschappen van een ondervloer lees dan onze informatie over de keuze van de juiste ondervloer.