Geplaatst op: 7 september 2016

Wat is het verschil tussen laminaat en parket

Voor veel mensen lijken laminaat en parket op het eerste oog veel op elkaar. Toch zijn er een aantal verschillen tussen deze twee. Zowel laminaat als parket hebben voor- en nadelen. Weeg deze goed af bij het kiezen.

Parket

Je hebt twee soorten parket. Dit zijn massief parket en lamelparket.  Parket is een natuurproduct en geeft een warme uitstraling. Bij massief parket moet na het leggen nog verschillende handelingen gedaan worden, zoals lakken of oliën. Een ander woord voor lamelparket is duoplank. Dit soort parket bestaat uit verschillende verlijmde lagen hout, waarvan de bovenste laag massief hout is. Een voordeel ten opzichte van massief hout is dat na het leggen hiervan je meteen over de vloer mag lopen. Bij massief hout kan dit pas na 24-36 uur. Een ander voordeel van lamelparket is dat de vloer minder uitzet of krimpt in de gelegde ruimte.

Eiken rustiek

Laminaat

Het verschil tussen laminaat en parket is dat laminaat bestaat uit verschillende laagjes hout. Laminaat heeft een kunststof onderlaag en kunststof bovenlaag. Laminaat is vaak niet te onderscheiden van parket. Een nadeel van laminaat is dat er eerder slijtage ontstaat. Laminaat is geen natuurproduct, hierdoor is het gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden. Ook is het gemakkelijk te leggen. Er is geen lijm bij nodig.

laminaat

Kom je niet uit je keuze en heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je bij Bebo Parket graag verder.

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket