Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Zelf een laminaat vloer leggen!

Het leggen van een laminaatvloer is zeker geen moeilijke klus. Al onze laminaatvloeren beschikken over een kliksysteem, daardoor schuift u de planken eenvoudig in elkaar. Een goede voorbereiding van het leggen, is het halve werk. Zorg ervoor dat u de juiste benodigdheden in huis heeft. Zo maakt u het legproces een stuk simpeler. Nadat de ondergrond stof- en vuilvrij gemaakt is, kan de ondervloer geplaatst worden en kan het leggen beginnen!

Is het lastig om zelf laminaat te leggen?

Vindt u het leuk om de klussen? Dan is het leggen van uw eigen laminaatvloer zeker een leuk karwei. Het leggen van een laminaatvloer is namelijk geen moeilijke klus. Al onze laminaatvloeren beschikken over een kliksysteem, daardoor zijn de planken eenvoudig in elkaar te schuiven. En hoe leuk is het om in uw eigen huis aan de slag te gaan met het leggen van een laminaatvloer?

De benodigdheden voor het leggen van een laminaatvloer.

Een goede voorbereiding, is het halve werk! Wat zijn de benodigdheden om de laminaatvloer te leggen? Hier hebben we een opsomming voor u gemaakt:

Laminaat

Meet de lengte en breedte van de ruimte op waarin u het laminaat wilt gaan leggen. Om de oppervlakte te berekenen, vermenigvuldigt u de opgemeten lengtes. Als laatst berekend u 10% extra snijverlies, zodat u niets te kort komt

Ondervloer

Zorg voor een droge, schone en vlakke ondergrond. Daar kan vervolgens een ondervloer opgelegd worden die geschikt is voor laminaat.

Laminaat Legset

Een laminaat legset is erg handig tijdens het leggen, in deze set zit alles wat u nodig hebt tijdens het leggen van de nieuwe laminaatvloer.

Zaag

Ook belangrijk is een goede zaag tijdens het leggen, bijvoorbeeld een decoupeerzaag. Met de zaag kunt u tijdens het leggen de laminaatplanken snel en eenvoudig inkorten.

Waar beginnen met het leggen van laminaat?

Begin met het leggen van het laminaat in de linker hoek van de langste muur in de ruimte. Dan legt u de laminaat planken met de groefzijde tegen de muur aan, zodat de volgende rij op de mes zijde geklikt kan worden. Ook is het mooi als u de planken in de richting van de voornaamste lichtbron legt. De planken worden altijd van links naar rechts gelegd.

Tips!

Om te zorgen voor het mooiste eindresultaat, is het aan te raden om verschillende pakken laminaat door elkaar heen te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat u nooit een twee dezelfde planken naast elkaar legt! Nog een handige tip voordat u begint met het laminaat leggen is: het acclimatiseren van de laminaatplanken. Dit zorgt ervoor dat de planken na het leggen minder extreem uitzetten of inkrimpen.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!