Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Zijn ondervloeren noodzakelijk bij PVC-vloeren?

Of je een ondervloer nodig hebt bij je PVC-vloer, hangt af van het type vloer dat je kiest. In principe bestaan er twee soorten PVC: vloeren met een kliksysteem en vloeren die worden verlijmd aan de ondergrond (zonder ondervloer ertussen). In dit artikel leggen we je uit wanneer je een ondervloer nodig hebt bij je nieuwe PVC-vloer.

Door de vele voordelen van PVC zijn de vloeren steeds populairder in woningen. Om kosten te besparen kiezen veel mensen ervoor om de vloer zelf te leggen. En dat kan heel goed, als je een vloer met een kliksysteem kiest. Deze vloeren worden zwevend gelegd (niet verlijmd) en worden altijd geplaatst in combinatie met een ondervloer. Het verlijmen van een PVC-vloer kan je beter aan professionals overlaten.

Welke ondervloer bij mijn PVC-vloer?

Bij een verlijmbare PVC-vloer, ook wel plak-PVC of dry-back PVC genoemd, heb je geen ondervloer nodig. Het verlijmen van de vloer is een nauwkeurig klusje en kan je het beste aan een vakman overlaten.

Vloeren met een kliksysteem zijn echter zeer eenvoudig om zelf te leggen. Hierbij heb je wel een geschikte ondervloer nodig. De ondervloer zorgt ervoor dat de vloer goed blijft liggen en dat het loopgeluid wordt gedempt. Ook helpt een ondervloer bij het isoleren van je woning en egaliseert het de bestaande ondergrond. Het leggen van de vloer is vervolgens heel eenvoudig. De panelen klik je zonder moeite in elkaar. Een ondervloer bij klik-PVC is noodzakelijk. Zonder ondervloer kan je de vloer stuklopen en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Waarom een ondervloer?

De ondervloer wordt vrijwel altijd apart verkocht, tenzij er een mooie aanbieding geldt. Het valt dan misschien tegen als je een vloer hebt gekocht voor een lage prijs en dan ineens beseft dat je er nog een ondervloer bij moet kopen. We krijgen dan ook best vaak de vraag: is een ondervloer echt noodzakelijk? Het antwoord is ja. Een vloer met kliksysteem kan niet zonder ondervloer, of je nou een PVC-vloer koopt of een laminaatvloer. Waarom? We leggen het uit.

Klik-PVC bestaat uit een harde plank, omdat er een kliksysteem in is verwerkt. Zonder dit stevige kliksysteem heb je geen sterke vloer. Omdat het materiaal harder is dan plak-PVC, heb je een zachte ondervloer nodig die het contact tussen de harde ondergrond en de harde vloer dempt. Het fungeert als een soort kussentje. Zonder dit zachte laagje zou de vloer al snel beschadigen. Als je over de vloer loopt, beweegt deze en schuurt het op de harde ondergrond. De ondervloer vangt deze klappen op, waardoor je nieuwe vloer lang mooi blijft. Een ondervloer heeft daarnaast nog meer eigenschappen. Zo werkt het als een geluiddemper en als isolatiemateriaal.

Welke soorten ondervloeren zijn er?

Voor PVC-vloeren met een kliksysteem zijn er verschillende ondervloeren te koop. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Rubberen ondervloer. Deze ondervloer wordt het meest verkocht. Het is goedkoop, egaliserend, geluiddempend, isolerend, geschikt voor vloerverwarming en vochtwerend/waterbestendig. De ideale ondervloer voor op beton of cement.
  • Zilveren folie (Sound Killer). De Sound Killer is specifiek voor klik-PVC. Zoals de naam al zegt dempt deze vloer geluid. Ook vangt de vloer kleine oneffenheden op.
  • Kurken ondervloer (Green Floor). Met belang voor het milieu is deze ondervloer ontwikkeld. Deze natuurlijke ondervloer heeft een geluiddemping van 23 dB en heeft een zeer goede isolatiewaarde. Bovendien is kurk waterbestendig en heeft de ondervloer een optimale drukverdeling. Door de minimale dikte van 1,5 centimeter is de warmtegeleiding optimaal.

PVC-vloer met kurk onderlaag

Geen nieuwe ontwikkeling, maar nog relatief onbekend is de PVC-vloer met een geïntegreerde kurklaag. Deze vloeren hebben al een ‘ingebouwde’ ondervloer. Een aparte ondervloer kopen is dus niet meer nodig! De kurk onderlaag die geïntegreerd is bij deze vloer is gemaakt van 100% natuurlijk materiaal, heeft een perfecte geluiddemping en is waterbestendig. Ideaal!

PVC-vloer kurk

Een PVC-vloer met kurk onderlaag is nog eenvoudiger te leggen dan een vloer waarbij je eerst nog een ondervloer moet plaatsen. Het leggen van een ondervloer kan je geheel overslaan. Dat bespaart enorm veel tijd en moeite. Onze PVC-vloeren met kurk onderlaag kan je direct leggen op een vlakke ondergrond. Binnen een mum van tijd heb je de nieuwe vloer liggen.

Heb je nog vragen over één van de ondervloeren of de PVC-vloer met kurk onderlaag? Neem dan gerust contact met ons op of kom eens langs in de fabriek!

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!