Geplaatst op: 16 februari 2016

Welke ondervloer heb ik nodig bij het leggen van laminaat?

Wanneer je er voor kiest om een laminaatvloer te gaan leggen, heb je keuze uit verschillende soorten ondervloeren. De keuze van je ondervloer hangt vaak af van de eisen waar je woning aan moet voldoen, of die je zelf stelt. Zo kan het zijn dat je graag een ondervloer wilt zodat je geen last hebt van loopgeluid, of dat je in een flat woont waar er een bepaalde decibel eis is gesteld. Dan hangt de keuze van je ondervloer van die zaken af. Bij Bebo Parket heeft u keuze uit de volgende ondervloeren.

Groene viltplaten

Groene viltplaten is een ondervloer die vrijwel vaak wordt gekozen. Deze ondervloer heeft een egaliserende werking tot wel 4 mm en biedt een optimale geluidsreductie van 19 decibel. Groene viltplaten zijn geschikt voor droge ruimten en beschikken over het FSC keurmerk.

groene viltplaten

Bruine viltplaten

Bruine viltplaten hebben een betere egaliserend vermogen dan de groene viltplaten. De viltplaten egaliseren tot wel 6 mm. Daarnaast zijn deze viltplaten geschikt voor ieder type ondergrond en beschikt het over een geluidsreductie van 10 decibel.

bruine viltplaten
sound iliminator

Sound Eliminator

De Sound Eliminator ondervloer heeft een optimale geluidsreductie van 18 decibel. Daarnaast egaliseert deze ondervloer tot 3 mm, heeft het een warmtegeleidend en damp reducerend vermogen6 en is het geschikt voor vloerverwarming. Deze ondervloer is ook geschikt voor een betonnen ondergrond.

rubberen ondervloer

Rubberen ondervloer

Een rubberen ondervloer beschikt over een zeer goede geluidsreductie van 20 decibel. Het is een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming en vloerverkoeling. Deze ondervloer is inclusief vochtscherm, in tegenstelling tot de andere ondervloeren, waarbij deze apart verkrijgbaar zijn. Het is geschikt voor een betonnen ondergrond en heeft een egaliserend vermogen tot 1,5 mm.

Ben je er nog steeds niet uit welke ondervloer je nodig hebt? Of heb je een aantal vragen over de ondervloeren? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers, of kom naar onze showroom. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze! Bekijk ook onze ondervloer pagina.

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket