Geplaatst op: 26 maart 2018

Ondervloeren voor een PVC vloer, heb je dat echt nodig?

Pvc-vloeren werden in het begin hoofdzakelijk gebruik voor bedrijfspanden. Deze vloeren zijn bijzonder slijtvast, onderhoudsvriendelijk en geluiddempend. Door de jaren heen kreeg de pvc-vloer een steeds mooiere uitstraling zodat de vloer nu ook in trek is voor in de woning.

Een pvc-vloer is een bijzonder slijtvaste vloer met een schitterende uitstraling. De meest verkochte pvc-vloeren hebben een uitstraling van een houten vloer. De prints van deze vloeren zijn zo echt dat de vloeren nauwelijks te onderscheiden zijn van echt hout. Een pvc-vloer kent veel voordelen ten opzichte van een houten vloer, vandaar dat de vloeren steeds meer verkocht worden. Pvc-vloeren worden in veel uitvoeringen en kwaliteiten verkocht.

Welke pvc-vloeren zijn er te koop?

Ten eerste zijn pvc-vloeren te onderscheiden in flexibele en harde Pvc stroken. Daarnaast heb je plak Pvc en klik Pvc. Plak Pvc wordt rechtstreeks op een egale ondergrond verlijmt. Dit is eigenlijk een klus voor de vakman. Hier is geen ondervloer nodig.

Het klik Pvc bestaat uit vloerdelen die met behulp ven een klik systeem aan elkaar gelegd worden. Bij ons in de showroom vind je een uitgebreide collectie Pvc vloeren, tegen de laagste prijzen van Nederland. Bij klik Pvc maak je altijd gebruik van een ondervloer.

ondervloer PVC vloer

Klik Pvc

Klik Pvc is heel goed zelf te leggen. Dit moet altijd wel met behulp van een ondervloer. Daarnaast heb je ook plinten nodig om de vloer mooi af te werken. Omdat klik Pvc harde kunststof stroken zijn is de eis van een egale ondergrond lager. Dit Pvc wordt zwevend gelegd, op dezelfde manier als laminaat. Ook hier heb je dus een ondervloer nodig.

Waarom moet je gebruik maken van een ondervloer?

  • Ten eerste zorgt een ondervloer ervoor dat de klik pvc-vloer goed te leggen is en ook mooi blijft liggen.
  • Klik Pvc heeft een harde materiaalsamenstelling. Dat is nodig om het stevige klik systeem te maken. Deze vloeren hebben zodoende dan ook geen geluiddempende werking. Hiervoor is een ondervloer nodig. In appartementen, flats en bovenwoningen is het verplicht om gebruik te maken van een ondervloer die aan de geluidsnorm van 10Db voldoet.
  • Daarnaast zorgt een ondervloer ervoor dat de ondergrond stabiel is, zowel bij een beton/cement vloer als ook een houten ondergrond. Dit maakt het leggen ook veel eenvoudiger.
  • De ondervloer zorgt voor een comfortabel en behaaglijke vloer. De ondervloer heeft een warmte isolerend vermogen.
  • Met behulp van de juiste ondervloer kan klik Pvc op vloerverwarming/koeling gelegd worden.

Welke ondervloer is geschikt voor een klik Pvc?

Er zijn veel verschillende ondervloeren te koop.

Rubberen ondervloer: dit is de meest verkochte ondervloer voor klik Pvc. Deze ondervloer is de goedkoopste in zijn soort, maar is als ondergrond voor veel doeleinden geschikt. De ondervloer is egaliserend, stabiliserend, geluid reducerend, isolerend en vochtwerend.

De rubberen ondervloer zorgt voor een stabiele basis op een ondergrond van beton/cement maar ook voor een houten onderlaag.

De totale dikte van deze ondervloer is 2mm, de vloer werkt tot 1,5mm egaliserend.  De rubber ondervloer kan op een beton/cement vloer gelegd worden maar ook op een houten ondergrond.

Daarnaast is deze ondervloer geschikt voor plaatsing op vloerverwarming/ koeling door de lage warmteweerstand.

Door het vochtwerende eigenschap is deze ondervloer op een begane grond te gebruiken.

Foam met folie: Dit is een gecertificeerde ondervloer. Deze ondervloer is ook geschikt voor elke ondergrond, maar is duurder in aanschaf. De RedFloor is een bekend merk hierin.

Deze ondervloer wordt het meest verkocht voor appartementen, flats en bovenwoningen. De ondervloer voldoet aan een contactgeluid reducerende norm van 10Db. Er wordt daarom ook een certificaat bijgeleverd zodat aantoonbaar is dat de vloer 10DB reducerend is.

Ook is deze ondervloer aantrekkelijk door zijn geringe dikte van 1,2mm. Naast een perfecte geluidsreductie is de ondervloer stabiliserend, vochtwerend en isolerend.

ondervloer pvc vloeren

Een klik pvc-vloer blijft jarenlang mooi, door onder andere het gebruik van de juiste ondervloer en een afwerking door middel van een plint. De ondervloer zorgt ervoor dat de pvc-vloer mooi op de plaats blijft liggen. De plinten camoufleren de vrije werkingsruimte tussen muur en vloer.

Wil je meer informatie over de aanschaf van een prachtige pvc-vloer met ondervloer neem dan telefonisch contact met ons op 0546-750238 of mail naar info@beboparket.nl .