Geplaatst op: 8 november 2016

Wat is een goede ondervloer?

Een goede ondervloer is ontzettend belangrijk voor je laminaat. Deze verlengt de levensduur van je vloer. Wat ook belangrijk is bij een goede ondervloer is dat de vloer een goede isolatiewaarde heeft en een goede geluidsdemping. Als u een vloerverwarming heeft of een appartement of dat u een houten of een beton vloer heeft vraag na of de ondervloer ervoor geschikt is.

 

Vochtdichtheid

Een vochtwerende ondervloer is essentieel bij laminaat en houten vloer. Zeker als u uw vloer op de begane grond legt. Wij hebben verschillende ondervloeren die vocht dicht zijn zoals de rubberen ondervloer of de zwarte folie. Deze ondervloeren zijn wel geschikt voor vloerverwarming alleen ze houden het vocht tegen die je nog kunt verwachten vanuit de beton of afwerkvloer. Bij de rubber ondervloer dien je de ondervloer aan elkaar te plakken met tape. Bij de zwarte folie zit op de ondervloer zelf een overlap op deze kun je zo over elkaar heen leggen.

 

Egaliseren van de ondergrond

Ondervloeren vangen altijd een hoogte verschil in de ondergrond op. Soms heb je een meer egaliserende ondervloer nodig en soms een mindere. Dit is afhankelijk van de oneffenheid van de ondergrond. Voor een oneffen ondergrond heeft u groene viltplaten nodig of grijze xps platen deze ondervloeren vangen de nodige mm’s oneffenheid op.

Laminaat vloer, Parketvloer, lamelparket, Pvc vloer, Tegel vloer Bebo Parket

Isolerend vermogen

Als je kiest voor een ondervloer die goed isolerend is hou je de warmte langer vast. Dit scheelt uiteindelijk weer in stookkosten. Ook zit er veel verschil in de diverse soorten ondervloeren. Bij een groene viltplaat is de warmteweerstand 0.118 m2 K/W, Bij een XPS plaat is de warmteweerstand 0.14 m2 K/W, Bij een Zwarte folie is de warmteweerstand 0.05 m2 K/W deze ondervloer gebruiken wij het meest als u een vloerverwarming heeft.

 

Geluidsdemping

Demping is een belangrijk onderdeel van een ondervloer. Bijv. als je in een appartement woont is het fijn als je onderburen geen last hebben van je voetstappen. Daarom is het belangrijk dat als u een ondervloer koopt dat u rekening houdt met de juiste demping voor jezelf als voor je buren. Wij hebben speciaal voor appartementen een ondervloer die wij XPS noemen deze ondervloer is 5mm dik en heeft een geluidsdemping van 21 DB, dat houdt in dat het meer dan genoeg is om te gebruiken voor in appartementen. Bij een appartement dient u minimaal 10 DB geluiddemping te hebben. Onze standaard ondervloer de zwarte folie heeft een geluidsdemping van 18 DB demping deze voldoet ook aan de eisen, ook is deze ondervloer geschikt voor vloerverwarming. Vraag onze verkopers voor meer informatie als u dat nodig heeft.