Geplaatst op: 16 juli 2018

Welke ondervloer voor je appartement

Als je een appartement hebt en je wilt hier graag een houten vloer of laminaat in leggen dan kan dat natuurlijk! Je moet dan wel rekening houden met bepaalde factoren. Kijk bijvoorbeeld eerst de voorzorgmaatregel zodat je geen problemen krijgt met de woningcorporatie of VvE. In deze blog lees je over de maatregelen waar je op moet leggen bij het leggen van een harde vloer.

Vloerafwerkingen in een appartement

Heb je een appartement gekocht en wil je deze gaan inrichten? Dan heb je keuze in veel verschillende vloerafwerkingen. Dit kan een zacht tapijt zijn maar ook een harde vloerbedekking zoals laminaat of een houten vloer.

welke ondervloer voor je appartement

Ook een houten vloer kan goed in een appartement gelegd worden.

waar moet je op letten bij het leggen van een houten vloer in je appartement

In het huurcontract staat dit meestal vermeld hoe het zit met vloerbedekking en geluidsoverlast. Vaak hebben VvE ook vastgestelde normen waar je rekenschap mee moet houden. Let bij de aankoop van laminaat of een houten vloer goed op dat je de juiste ondervloer koopt. Een gecertificeerde ondervloer zorgt ervoor dat er niet meer dan 10db aan contactgeluid ontstaat.

Mag je de nieuwe vloer ook verlijmen in je appartement

In een huurappartement mag dit sowieso niet. Hier moet je altijd zwevend leggen met een gecertificeerde ondervloer. Heb je een koopappartement dat staat dit vaak wel in het contract vermeld. Een verlijmde houten vloer zorgt wel voor voldoende geluidsisolatie in de woning maar niet voldoende naar de buren toe.

Welke ondervloer is geschikt voor mijn appartement

Ga je een houten vloer of laminaat in je appartement leggen koop hier dan altijd een speciale ondervloer bij die naast voldoende stabilisatie, vooral voldoende geluidsisolatie biedt. Deze ondervloeren zijn vaak voorzien van het TUV kenmerk.

  • Ondervloer op rol met certificaat: geschikt voor een beton/cement vloer.
  • XPS-platen: geschikt voor vloerverwarming.
  • Bruine viltplaten: geschikt voor een appartement met een houten planken vloer.
welke ondervloer voor je appartement

Waar vind je laminaat of een houten vloer met bijpassende ondervloer

Bij Bebo Parket zijn verschillende ondervloeren met dit certificaat te koop. Zo is er voor elke situatie wel de juiste te koop. Koop je laminaat of een houten vloer? Dan helpen we je uiteraard ook bij de juiste keuze in ondervloer en plint. Alleen op die manier kun je je nieuwe vloer leggen en mooi houden. Wil je meer informatie over onder andere ondervloeren? Neem dan contact op. Tel.nr: 0546-750238 of mail: info@beboparket.nl