Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Tapis vloeren

Tapis is massief parket zonder messing en groef. Het bestaat ongeveer 100 jaar. Het parket is opgebouwd uit twee lagen: een ongeveer 12 mm dikke tussenvloer van mozaïek of spaanplaat die voldoet aan de E-1-norm en een massief houten bovenlaag van 6 of 10 mm dik. Tapis is parket bestaat dus uit massief houten elementen. Deze elementen kunnen in alle denkbare patronen worden gelegd. Dit geschiedt door verlijming. De elementen kunnen ook op de ondergrond worden gespijkerd (geschroefd). Daarna wordt het parket op de tussenvloer gelijmd en gespijkerd. De spijkergaatjes worden gestopt met een ‘papje’ dat gemaakt wordt van het schuurstof van de vloer zelf, dat is vermengd met een bindmiddel. Deze vulpasta wordt tweemaal over de vloer uitgestreken en vult de spijkergaatjes en eventuele kiertjes. Dan wordt de gehele vloer geschuurd, gepolijst en naar keuze afgewerkt. Spijkertjes (nietjes) worden minimaal 15 mm vanaf de kopse kanten van de tapiselementen aangebracht. Er dient eveneens minimaal 10 mm van de zijkanten te worden bewaard.

De overige spijkers verdeel je zodanig over de elementen dat hun onderlinge afstand niet groter s dan ongeveer 25 cm. Vervolgens klop je de elementen met rubberen of houten hamer in het lijmbed. Dit is essentieel voor een goede hechting. Gebruik geen waterhoudende lijmen (dispersielijmen) voor brede tapisdelen. Zoals eerder is vermeld, dient tapis na het leggen te worden geschuurd en afgewerkt. Een uitzondering hierop zijn de zogeheten ‘verouderde’ parketvloeren van elementen die zijn gemanipuleerd om een verouderd uiterlijk te krijgen. Bij vloerverwarming moet je de houten laag altijd verlijmen met 2K- of MS-lijm.

Tapis kan een strak afgewerkte parketvloer opleveren, maar deze kan uitsluitend door een ervaren parketteur gelegd worden. Tapis is geschikt om in patroon te leggen. Veelvoorkomend zijn het visgraatpatroon en blokmotieven. Ook de bourgognevloeren (met of zonder V-groef) bestaan uit tapis. Meestal zijn tapispatronen bedoeld om een effect in de ruimte te creëren. Over het algemeen kan gesteld worden dat het leggen van tapis de meeste ambachtelijke kunde vereist.

Voordelen tapis

 • Werkt niet of nauwelijks.
 • Geen zwelruimte noodzakelijk (je kunt het paszagen tot 10 cm breed).
 • Afwerking naar keuze.
 • Minimaal loopgeluid, stille vloer.
 • Grote keuze in houtsoorten en patronen.
 • Lange levensduur.

Nadelen tapis

 • Niet zelf te leggen.
 • Niet opneembaar of verhuisbaar.
 • Spijkergaatjes kunnen de eerste tijd zichtbaar zijn.
 • Tapis gaat lastig samen met vloerverwarming, omdat het doorgaans 6,3 mm dik is. Dit geeft meer problemen dan een duoplank met een toplaag van 4mm.
 • Langere legtijd.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!