3 NIEUWE CREATIES

Jonge ontwerpers gaan steeds meer gebruik maken van natuurlijke producten zoals hout, duurzaamheid en vakmanschap. Het is te vergelijken met de volgende bevorderlijke producten.

PAPIEREN POTJES MAKEN VAN HOUT

Met dit exemplaar van hout kan je kweekpotjes maken met slechts een oude krant. Je kunt met dit houten klosje eindeloos potjes van oud papier maken. Je hebt geen milieu onvriendelijke hulpmiddelen zoals lijm nodig. Het kost weinig moeite en nog geen minuut van je tijd om er eentje te maken. Een erg duurzame manier om een moestuintje in elkaar te zetten.

LITTLE TREE POP-UP BOOMPJES

In de werk kamer van ontwerpster Jurianne Matter staat een boom waarin elke dag iets nieuws te zien is.  Hierdoor kwam ze tot de inspiratie voor de Little tree pop- up boompjes. Ze zijn gemaakt van zuur- en chloorvrij papier en de inkt is op basis van plantaardige oliën. Het materiaal van de verpakkingszakjes komt voor uit maïsmeel en kunnen daardoor bij het groenafval. Helemaal milieu vriendelijk geproduceerd dus.

FIETS VAN HOUT

Jan Gunneweg, ook wel houtkunstenaar, heeft een grote liefde voor de natuur. Waar hij dan het meest gebruik van maakt is hout. Zijn liefde voor hout is mede voortgekomen uit zijn vroegere jaren. Hij bouwde sinds jong al boomhutten. Daarnaast is hout stevig, warm en bewegelijk wat het voor Gunneweg het perfecte materiaal maakt om mee te werken. Zijn motivatie is om zijn natuurlijke producten en de mens dichter bij elkaar te brengen. Bijvoorbeeld door middel van zijn bijzondere houten fiets.

creaties

creaties