Ondergrond PVC-vloer, egaliseren of niet?

Als je een nieuwe PVC-vloer koopt die verlijmd moet worden aan de ondergrond, is het verstandig om eerst eens goed naar je bestaande ondergrond te kijken. Heb je een betonvloer? Dan is de kans groot dat de ondergrond al mooi egaal is. Egaliseren is dan uiteraard niet nodig. De PVC-vloer kan rechtstreeks worden verlijmd. Zitten er echter bobbeltjes of putjes in, dan is egaliseren noodzaak. Je ziet namelijk elke oneffenheid terug in een dry-back PVC-vloer. 

Ondergrond egaliseren

Het egaliseren van de ondergrond is een nauwkeurig klusje waarbij je zeker een dag de ruimte niet kunt betreden. De egaline moet namelijk goed drogen en uitharden voor je er een vloer op kunt leggen. Er wordt een laagje egaline aangebracht en gelijkmatig verdeeld over de ruimte. Zodra deze 100% is gedroogd, maak je gebruik van een primer en volgens breng je de lijm aan voor de vloer. 

Zelf egaliseren of laten doen?

De ondergrond egaliseren laten mensen in de meeste gevallen over aan een vakman. Ook wij kunnen het egaliseren van de ondergrond voor je verzorgen. Tevens hebben we een baanbrekend nieuw product in ons assortiment: de XtraFloor Flex Pro. Deze ondervloer is speciaal ontwikkeld voor plak-PVC. Echter hoef je dankzij deze ondervloer niet meer het hele proces door van egaliseren. De ondergrond moet natuurlijk niet uit hobbels en gaten bestaan. De Flex Pro rol je gewoon uit en vervolgens kan je de plak-PVC erop plakken. Ideaal! 

Vlakke PVC-vloer

Een vlakke PVC-vloer is niet alleen een prachtig gezicht. Als je bobbeltjes in de PVC-vloer hebt, zullen deze plekken veel sneller slijten en blijft de vloer natuurlijk niet zo lang mooi. Een vlakke vloer is dus essentieel voor de levensduur van je nieuwe PVC-vloer. Schakel onze legservice in voor een vlot en deskundig resultaat. Bovendien krijg je bij ons ook garantie op het legwerk. 

Wat heb ik nodig voor het egaliseren?

Wil je zelf je ondergrond egaliseren? Je hebt dan de volgende producten nodig: 

  • Egaline of gips egaline
  • Primer
  • PVC-lijm

Al deze producten kun je voor een voordelige prijs verkrijgen bij ons. Daarnaast heb je gereedschap nodig voor het aanbrengen van egaline, primer en PVC-lijm. Als je zelf je PVC-vloer gaat leggen die je bij ons hebt gekocht, krijg je wel garantie op de vloer, maar we kunnen dan geen garantie geven op het legwerk. 

Heb je nog vragen over het egaliseren van de ondergrond? Of wil je een afspraak maken voor het egaliseren? Neem dan gerust contact met ons op!