De ondergrond voor een PVC vloer

 

Deze is van erg groot belang. Hier zijn drie redenen voor. De eerste reden hiervan is dat in het geval van een klik PVC, het PVC een vlakke ondergrond nodig heeft. Hier gelden dezelfde eisen voor als bij een laminaat vloer. Want als er geen vlakke ondergrond is, kunnen de delen niet goed in elkaar klikken, of zullen de planken na een bepaalde tijd los komen uit het klik systeem. Het kliksysteem kan dan breken. In moderne woningen is de vlakheid van een ondergrond geen probleem.
De tweede reden is een gladde ondergrond voor verlijmd PVC. In het algemeen moet de vloer, zelfs in een nieuwbouwwoning, gladgemaakt worden voor verlijmd PVC. Je kan het vergelijken met het plakken van een sticker op de grond. Een kleine zandkorrel kan voor een doortekening zorgen. Dat is uiteraard niet wat u voor uw vloer wilt.
De derde reden is het geluidsaspect en de 10 decibel eis. Het is niet de bedoeling dat de buren onder u goed kunnen horen als u op de grond loopt. Bij het leggen van PVC vloeren in appartementen en flats, moet de ondervloer altijd voldoen aan de geluidsnorm van 10 decibel. Decibel is de maat waarmee de sterkte van geluid wordt weergegeven.

De ondergrond voor een PVC vloer

De ondergrond voor een PVC vloer