Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Hoe leg je lamelparket?

  1. We beginnen met de ondervloer: Een ondervloer is ten allen tijde vereist, tenzij de lamelvloer diagonaal over de planken van de ondervloer gelegd wordt en verdekt op balkjes wordt genageld. Indien de lamelvloer in dezelfde richting wordt gelegd als de ondervloer, is een houtachtige tussenvloer noodzakelijk. Wanneer niet in dezelfde richting wordt gelegd, dan kan worden volstaan met een vochtwerende en een dempende laag.
  2. Overige: Een tussenvloer is vereist. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor plaatsjes of voor een tussenvloer van de rol. Als je plaatjes gebruikt, dien je te allen tijde een vochtscherm te gebruiken (isolatorfolie).

Tussenvloer voor lamelparket

Het wordt sterk aanbevolen om een damp remmende laag aan te brengen. Deze laag dient afgeplakt te worden met een dampdichte tape. De naden moeten sluitend tegen elkaar worden gelegd of de stukken moeten elkaar 30 cm overlappen. De tussenvloer dient vervolgens volgens de richtlijnen van de fabrikant te worden gelegd. Als de fabrikant geen richtlijnen heeft opgesteld, dient de tussenvloer minimaal even dik te zijn als het aanwezige hoogteverschil in de ondervloer.

Zwelruimte tussen parket en muur

Bij legbreedte van 5 meter dient de vloer een zwelruimte te hebben van 1,5 cm aan de lange zijden van de stroken. Ook aan de kopse zijden dient een zwelruimte te worden aangehouden, maar deze mag kleiner zijn dan 1,5cm.

Legrichting

Meerlaags lamelparket (duoplank) dient in principe gelegd te worden in de richting van de lichtinval.

Bevestiging van de vloerdelen onderling

Het wordt aanbevolen om de messing volledig te verlijmen in de groef. In sommige situaties kan het echter wenselijk zijn te verlijmen op de messing. De vloer kan op uitdrukkelijk verzoek van de klant puntsgewijs worden verlijmd of zelfs geheel los worden gelegd. De klant dient dan te accepteren dat er naden optreden. In principe worden deze technieken echter uitsluitend toegepast door doe-het-zelvers. Lamelparket is samengesteld uit meerdere zelfstandige elementen. Deze elementen dienen te zijn opgebouwd uit drie lagen: een toplaag van minstens 3,5 mm dikte (tolerantie: – 0,3 mm) en twee vurenhouten onderlagen.

De totale dikte varieert van 10 tot 26 mm. De nerfrichting van de middenlaag dient haaks te zijn op de nerfrichting van de bovenste en onderste laag. De zichtkant dient scherpkantig en kant-en-klaar afgewerkt te zijn met een egale en stofvrije slijtlaag. De lange en kopse kanten van het element mogen naden vertonen van maximaal 0,2 mm, zolang deze correct gestopt zijn. De elementen dienen rondom voorzien te zijn van een messing en een groef, dan wel van een lange messing en groef en een kopse groef met losse veren.

De messing en groef dienen zodanig aangebracht te zijn dat de in elkaar gepaste elementen een maximaal hoogteverschil van 0,2 mm ten opzichte van elkaar vertonen. De tolerantiemarge voor de breedte van de delen bedraagt 0,2 mm.

De passing van de messing en de groef dient licht klemmend te zijn. Het kopse eind van de systeemvloer (lamel) mag niet meer dan 0,2 mm uit de haak zijn. De samengevoegde elementen dienen vormstabiel te zijn: In de breedte mag geen sprake zijn van ‘schoteling’ en de onderconstructie mag niet doortekenen in de toplaag.

Het vochtpercentage dient op het tijdstip van levering 8% te bedragen met een tolerantiemarge van 2%. Als de exotische houtsoorten worden gebruikt voor speciale toepassingen, bijvoorbeeld vloerverwarming, kan het vochtpercentage aangepast worden aan de ervaringswaarden. Bij clicklamel dient zorg te worden besteed aan de ondervloer. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen voor parketfelt 5.5 mm of 7mm.

Klanteninformatie leggen lamelparket

 De klant dient erover geïnformeerd te worden dat bij het los leggen van de vloer naden kunnen optreden.

Let op: Als een zwevende duo visgraatvloer volledig wordt verlijmd in de veer en groef, is dit een aandachtspunt. Als je de tweede baan legt, moet je controleren of alles in de veer en groef verlijmd is.

Let op: Bij een vloerbreedte of -lengte van meer dan 20 meter mag de vloer niet doorgelegd worden. Wanneer er sterke temperatuurverschillen zijn tussen de diverse vertrekken wordt het afgeraden de vloer in deze vertrekken door te leggen. In dat geval dient bij de grenzen tussen de vertrekken een dilatatieprofiel of -drempel aangebracht te worden. Wanneer de vloer niet is vernageld of verlijmd, veert deze enigszins.

Klanteninformatie vering van lamelparket

De klant dient tijdig geïnformeerd te worden over de verende werking van de zwevend gelegde vloer.

Maatvoering van schuurgang

Niet van toepassing.

Randafwerking

Er zijn geen specifieke eisen.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!