Houten vloer kopen

Waar letten we op bij het kopen van een houten vloer? Hout is natuurlijk, hout leeft, en daarom is elke houten vloer anders. Want elke boom heeft zijn eigen tekening, eigen kleur en eigen structuurvorming mee gekregen bij de groei. De eiken vloer heeft weer een andere tekening en hardheid dan de grenen vloer. Deze verscheidenheid wordt nog vergroot door de verschillende houtsoorten. Ook de wijze van afwerking en manier van leggen zorgt er voor dat elke houten vloer zijn eigen sfeer heeft. Het natuurproduct geeft iedere ruimte in huis een warme uitstraling en door het gebruik wordt dit nog vergroot. Het resultaat is een prachtig, door- leefde vloer, die met de jaren meer karakter krijgt.

Houten vloeren krimpen en zetten uit

Een houten vloer leeft, dus een houten vloer werkt. Dit wil zeggen dat als er een hoge lucht- vochtigheid heerst de houten planken uitzetten en wanneer de luchtvochtigheid laag is, de houten planken juist krimpen. Wanneer deze verschillen te groot zijn kunnen er kieren of zelfs scheuren ontstaan. Door Bebo Parket wordt gebruik gemaakt van een speciaal, door hen bedacht, houten vloeren systeem in combinatie met de nieuwste legtechnieken. Dit voorkomt dat er kieren en of scheuren ontstaan, ook wanneer er vloerverwarming is. Vandaar dat Bebo Parket op al haar houten vloeren altijd 10 jaar garantie kan geven.

Houten vloeren de beste keus

Er is heel veel te kiezen in de wereld van houten vloeren dus voor iedere soort woning of bedrijfsruimte is er wel iets.  De vraag is wat wenst u en hoe en waar wordt de houten vloer gebruikt. Vanuit deze vraag kan er worden gekozen uit de vele houtsoorten, de verschillende kleuren, de verschillende manieren van leggen, de manieren van afwerken. Dus ook voor “moeilijke” ruimtes is er vaak een passende oplossing te vinden bij Bebo Parket Vloeren.

Houten vloeren is maatwerk

Om aan u wensen te voldoen kunnen wij in de showroom alle soorten en maten, diktes en breedtes, kleuren en tekening van houten vloerplanken laten zien. Wanneer u advies wenst, onze verkopers verstaan de kunst om die stijl te creëren die u in uw interieur verwacht. Ook als u vloerverwarming hebt behoort een houten vloer tot de mogelijkheden.  Bebo Parket Vloeren kan altijd snel binnen 24 uur leveren omdat er altijd ongeveer 300.000 m2 aan houten vloeren op voorraad liggen. Op deze manier kunt u uw plannen snel laten uitvoeren.

Houten vloeren en het juiste onderhoud

Elke vloer heeft onderhoud nodig. Ook een parketvloer en andere houten vloeren. Dit vergroot het plezier dat een mooie houten vloer geeft. Als eerste komt regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen. Hierbij is het van belang dat de juiste zeep wordt gebruikt. Elke soort vloerafwerking, lak, olie of wax, vraagt een eigen reinigingsproduct. Hiermee maakt u niet alleen de vloer goed schoon, maar zorgt u meteen voor een beschermlaagje tegen vocht en vuil. Hierover krijgt u alle informatie bij Bebo Parket Vloeren. Als het na een poos echt nodig mocht zijn kan de vloer in de onderhoudsolie worden gezet. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

Houten vloeren van verantwoord hout.

Het hout dat Bebo Parket Vloeren voor haar planken gebruikt draagt vrijwel altijd het bekende FSC- keur merk. Het geeft ons een goed gevoel te weten dat de lokale houdhakker een eerlijke prijs ontvangt voor het werk. Daarnaast, ook niet onbelangrijk, staat dit FSC keurmerk er garant voor dat er meer bomen worden aangeplant, dan er voor uw vloer nodig zijn. Deze bewuste keuze draagt hiermee bij aan een gezond milieu.