Meranti houten vloeren

Meranti houten vloeren zijn vloeren die bestaan uit tropisch hardhout. Meranti hout heeft een bijzonder, warme kleur en geeft daardoor een unieke uitstraling aan iedere ruimte. Het is in zeer veel verschillende tinten te verkrijgen. Ze hebben een gemiddelde duurzaamheid en zijn geschikt voor iedere woning. Kom naar onze fabriek om deze prachtige houtsoort te bewonderen, of neem contact op met onze medewerkers voor meer informatie.

Tropisch loofhoutsoort Meranti

Meranti houten vloeren Bebo Parket

Het hout van Meranti houten vloeren zijn afkomstig van de Meranti boomsoort. Het houtsoort van de Meranti boom is tropisch loofhout. Deze bomen groeien het hele jaar door en zijn alleen te vinden rond de evenaar. Ze kennen dus geen seizoenen waardoor er ook geen groeistilstand of bladverlies ontstaat. Er zijn veel verschillende tropische loofhoutsoorten met zeer verschillende eigenschappen. Meranti houten vloeren beperkt zich tot één soort, zoals de naam al zegt, de rode Meranti.

De bijzondere kleur van Meranti hout

Meranti hout heeft van zichzelf een bijzondere kleur. De kleur van Meranti hout varieert sterk van donkerrood tot licht roodbruin en van bleekroze tot rozerood. Tijdens de droging en blootstelling aan het licht verdwijnen de sterke rode en roze kleuren en donkert het hout na. Het hout blijft een prachtige, warme kleur behouden. Daarnaast heeft Meranti hout een vrij regelmatige houtstructuur.

Meranti hout duurzaamheid

Rode Meranti licht op het gebied van duurzaamheid gemiddeld. Het valt in de duurzaamheidsklasse 4-3 (5 tot 10/ 10 tot 15 jaar). De Meranti bomen worden op een duurzame manier gekapt. De houten vloeren worden standaard geleverd met een FSC of PEFC duurzaamheids- certificaat.

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek