Gelaagd parket


Gelaagd parket

Gelaagd parket planken bestaan uit massief hout. Hierdoor heeft het ook dezelfde uitstraling als massieve houten planken. Door de speciale manier van het vervaardigen is gelaagd parket nauwelijks klimaatgevoelig. Het parket is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen met verschillende afwerkingen. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan onze showroom waar onze medewerkers altijd voor u klaar staan.

Gelaagd parket opbouw

Gelaagd parket bestaat uit drie lagen, die samen een dikte van 18 mm vormen:

  • De toplaag is 6 mm dik en bestaat uit massief hout.
  • De tussenlaag is gemaakt van HDF, deze laag is 10 mm dik.
  • De onderlaag bestaat uit een fineer laag.
  • Er bestaat ook gelaagd parket dat uit twee lagen bestaat. De bovenlaag is dan gemaakt van massief hout en de onderlaag uit triplex strookjes.

Gelaagd parket uitvoeringen

Gelaagd parket is verkrijgbaar in stroken en tegels. Je kunt er allerlei patronen mee leggen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het visgraatpatroon en een blokpatroon. Ook is gelaagd parket diagonaal te leggen. Vroeger werden parketvloeren vaak met kleine plankjes gelegd, maar tegenwoordig zijn de brede parketplanken erg populair. Gelaagd parket is ook verkrijgbaar met veel noesten en structuur.

Gelaagd parket afwerking

Om de vloer zo goed mogelijk af te werken gebruiken wij olie. Op die manier is het gelaagde parket goed beschermd. Er wordt één laag olie op het parket aangebracht, en indien nodig worden slijtageplekken plaatselijk bijgewerkt. De vloer kan in verschillende kleuren geolied worden. Op die manier is er voor iedere wens een geschikte gelaagde parketvloer.

Deze week kunnen ook particulieren profiteren van onze groothandels prijzen ex. btw, i.c.m. ondervloer / 2 comp.-lijm en plinten