Grenen parket

Vooral bij authentieke woningen brengt een massieve vloer zoals grenen extra karakter aan de ruimte. De aanwezige structuur van de grenen planken zorgen voor een warme uitstraling. De grenen planken zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Tegenwoordig worden vooral veel brede soorten gekozen grenen gekozen om te gebruiken als houten vloer. Meer informatie over de massieve grenen vloer wordt in de volgende alinea’s besproken.

Wat is grenen parket?

Grenen parket van Bebo Parket

Grenen is een massief houtsoort. Grenen is afkomstig van de grove den. Het is één van de meest gebruiken soorten naaldhout in Nederland. Vroeger werden vooral veel meubelen gemaakt van het grenen hout, maar tegenwoordig kunt u de grenen vloer ook als vloer leggen.

 

Uitstraling van grenen parket

Een grenen vloer beschikt over grote aanwezige noesten. Deze noesten geven uw ruimte het authentieke karakter. Grenen heeft een warme kleur van nature, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de vloer te oliën in een andere kleur. Daarnaast wordt er vaak voor gekozen om de grenen vloer te schilderen in bijvoorbeeld een witte kleur.

Werking van grenen parket

Een massieve grenen vloer werkt nog. Dit betekent dat het hout krom of bol kan gaan staan. Om de werking van de planken tegen te gaan moeten de planken aan de ondergrond worden verlijmd. Wanneer de planken verlijmd zijn aan de ondergrond is de kans op werking aanzienlijk verkleind. Houten vloeren koopt u goedkoop bij Bebo Parket en worden aan huis bezorgd, bekijk ons assortiment!

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek