Houten vloeren borstelen

Om uw houten vloer nét wat extra karakter te geven kunt u er voor kiezen om uw vloer te laten borstelen. Borstelen is een proces waarin de structuur en de poriën van het hout ‘open’ worden geborsteld. Hiermee wordt er een uniek effect gecreëerd en zo krijgt uw houten vloer of parketvloer een natuurlijkere uitstraling.

borstelen

Hoe wordt een houten vloer geborsteld?

Met het borstelen van een houten vloer wordt het zachte hout tussen de hardere houtnerven weggeslagen. Hierdoor worden de houtnerven nog duidelijker zichtbaar. Het gevolg hiervan is dat de houten vloer een duidelijkere houttekening krijgt. Bij het borstelen kunnen verschillende soorten borstels gebruikt worden. Zo zijn er borstels die een ruwer oppervlak geven, en borstels voor een fijnere afwerking.

Uitstraling geborstelde houten vloer

Een geborstelde houten vloer zorgt voor een unieke uitstraling. Het hout krijgt door het proces van het borstelen extra veel karakter. De houtnerf is beter zichtbaar en voelbaar. Het borstelen geeft een extra unieke uitstraling in combinatie met het kleuren van het hout of parket. De kleur blijft door het borstelen op een uniek wijze achter in de open geborstelde houtstructuur.

Geborstelde houten vloer onderhouden

Het nadeel van een geborstelde vloer is dat het hout eerder vuil gaat worden. Dit komt doordat het vuil gemakkelijker blijft haken in een ruw oppervlak dan in een glad oppervlak. Hierdoor is het belangrijk dat u de houten vloer goed onderhoud om slijtage en andere ongemakken voorkomen. U kunt de houten vloer regelmatig onderhouden en voorzien van speciale onderhoudsbehandelingen.

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek