Verschillende manieren van een houten vloer leggen

Heeft u een prachtige houten vloer gekocht, en moet hij nog in uw woning gelegd worden? Dat kunt u op twee verschillende manieren doen. Het verlijmd leggen en het zwevend leggen. Beide methodes hebben hun eigen voordelen. U kunt u houten vloer zelf gaan leggen, maar u kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze legservice. Voor meer vragen of tips staan onze medewerkers altijd voor u klaar!

Houten vloer leggen

houten vloer beschikt over een mes en een groef. Dit systeem zorgt er voor dat de planken eenvoudig in elkaar te schuiven zijn. Om de planken bij elkaar te houden, bestaan er verschillende manieren. U kunt uw houten vloer zwevend gaan leggen of volledig verlijmen. Mocht u de tijd niet vinden om de vloer te leggen, of bent u bang dat het afzagen niet goed verloopt, dan kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze Bebo Parket legservice.

Laminaat vloer, Parketvloer, lamelparket, Pvc vloer, Tegel vloer Bebo Parket

 

Verlijmd leggen

Bij het verlijmd leggen van een houten vloer worden de planken bij elkaar gehouden door middel van nadenlijm. De nadenlijm wordt in de groef geplaatst, en vervolgens worden de planken vast verlijmd aan de ondergrond. Bij vast verlijmen heeft u geen ondervloer nodig. De planken worden verlijmd aan de bestaande ondergrond. Het voordeel hiervan is dat het weinig loopgeluid geeft, het hout minder kan werken en het strakker ligt dan een zwevend gelegde vloer.

Zwevend leggen

Bij het zwevend leggen van uw houten vloer wordt er, net als bij het verlijmd leggen, nadenlijm gebruikt om de planken bij elkaar te houden. In tegenstelling tot het verlijmd leggen, wordt er bij het zwevend leggen gebruik gemaakt van een ondervloer. De planken worden niet verlijmd aan de ondergrond. De voordelen hiervan zijn dat het gemakkelijk te plaatsen is en het eenvoudig over kurk, grindvloer of plavuizen geplaatst kan worden.

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek