Vloeren en interieur

“Laat kleuren terugkomen. Herhaal de kleuren van de vloer en laat deze in verschillende nuances terugkomen. Voeg daar eventueel nog enkele accentkleuren aan toe. Vaak kun je je eigen spullen ook een update geven met kleine ingrepen. Door iets opnieuw te stofferen en dingen te schilderen kom je al een heel eind. Je kunt bijvoorbeeld gordijnen uit een oud huis verlengen met een contrasterende bies aan de onderkant. Besteed hiernaast aandacht aan het kiezen van vloerkleed en behang, schuur de vloer opnieuw en zet hem opnieuw in de olie. dat zijn perfecte middelen met groot effect. Een accentkleur van vloeren en interieur hiervan kun je eenvoudig laten terugkomen in houtenlijsten voor aan de muur die je vult met prints van internet, behang of cadeaupapier.”

Hoe combineer ik accessoires met de vloer?

“Nieuw gaat best samen met oud, gooi items daarom niet te snel weg. Alles is te schilderen, ook potten en vazen, of de houten pootjes van een bijzettafel. Er ontstaat meer eenheid in accessoires door ze diverse nuances van een kleur te geven. Beperk het aantal kleuren tot maximaal drie en zet ze bij elkaar. Zet meerdere kleine dingen bij elkaar op bijvoorbeeld een dressoir of een (zelfgemaakte) lambrisering in plaats van verspreid over de houten vloer. Dat geeft een rustiger beeld.”

Hoe kies ik de juiste kleur van de vloer en de wand?

“Dit is een van de redenen om eens met een professional te praten. Als interieurstylist ben ik dagelijks met kleur bezig en ken ik bovendien de kleurregels. Er zijn bijvoorbeeld kleuren die elkaar versterken, zoals rood en groen. Bovendien weet ik wat kleuren met je stemming kunnen doen. Gebruik een kleurenwaaier en kies tinten uit dezelfde reeks, hetzelfde strookje. Kies drie strookjes en speel met die verschillende tonen. Een stuk behang of laminaat en houten vloer kunnen daarbij een mooie leidraad zijn bij het bepalen van de accentkleuren. In dit beeld wordt het geel bijvoorbeeld in verschillende sterktes herhaald.” 

Het spel tussen donkere basiselementen en contrasterende naturel tinten is een spannend onderdeel van Bebo Parket. Mix een klassiek gecapitonneerde bank met stoere en ranke accenten van metaal en een boeiende stijl ontstaat. vloeren en interieur

vloeren en interieur

vloeren en interieur