Kachelfabriek Vriezenveen

 

Op www.uwkachel.nl bestelt u snel en eenvoudig uw schoorsteenkap en andere toebehoren t.b.v. de afvoer van uw rookgassen. Wij zijn een groothandel en leveren aan particulier en handel. Al onze producten zijn gecertificeerd volgens de Europese richtlijnen.

Onze RVS rookkanalen, enkelwandig en dubbelwandig, schoorsteenkappen, en alle andere producten,  kenmerken zich door prima kwaliteit en een zeer concurrerende prijs.

Ons assortiment bestaat uit:

(roterende ventilator)

Enkel- en dubbelwandig rookgaskanaal

Accessoires: trekkappen, bochten en klemmen, dakdoorvoeren, stormkragen en nog veel meer!

Installatiebedrijf Holland

Een krachtige trekkap die het terugstromen van rook voorkomt, rook en lucht afvoert en ventileert.

De trekkap draait door wind en stijgende lucht en is een prima oplossing voor slechte schoorsteentrek. Hij is trekbevorderend en ontwasemt en wordt veel geplaatst op schoorstenen voor openhaard of houtkachel. Ook zeer geschikt voor rookafvoer en ventilatie voor boten, keukens, badkamers, etc. Beschermt tegen regeninslag en vogels. Een beetje wind en/of warmte zorgt voor onderdruk in de schoorsteen en daarmee voor extra afzuiging van lucht en rookgassen.

Deze kap is gemaakt van duurzaam RVS, (AESI 304)  en draait super licht in een oliegevuld lager. De bestudeerde vorm van de wieken en de lenigheid van z’n rotatiesysteem maakt de kap zeer gevoelig voor de wind en stijgende warme lucht. De maatvoering loopt van 80 mm. tot en met 320 mm. Hij is er in 2 modellen: rond en cilindrisch.

 

MONTAGE

Gemakkelijk te monteren: u schuift hem eenvoudig over de schoorsteen- ventilatie-uitgang en als de maat correspondeert dan klemt hij zich zelf. Kan eventueel met een ring vastgeklemd worden.

Door de uitgebreide maatvoering is er bijna altijd een passende oplossing.

 

TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN:

 

Houtkachels: Gevoelig snellere schoorsteentrek door hogere druk in de schoorsteen en onderdrukking tegenstroom.

Open Haarden: Activeert de schoorsteentrek zonder omvangrijk warmteverlies en vermijdt het terugstromen van rook.

Vaartuigen en schepen: Regelen van schoorsteentrek bij wervelwinden en terugstroomonderdrukking bij het passeren van obstakels zoals bruggen, bomen, dijken, etc.

Caravans: Betere schoorsteentrek voor lage schoorstenen en voortdurend lage druk in het schoorsteenkanaal om het doven van kook- en verwarmingsapparaten te voorkomen.

Sanitaire installaties: Voortdurende ventilatie in badkamers, toilletten, etc.

Keukens: Afvoer van keukendampen en geuronderdrukkend.

Buitenverblijven: Ventileren van verblijven die voor een groot deel van het jaar gesloten blijven. Plaats de kap op het rookkanaal of op de kamerventilatie voor een voortdurende luchtafvoer. Ontvochtiging van condensatiedampen en verdwijnen van schimmels.

Nokken en zolders: De moderne afdichtingstechnieken van daken en thermische isolatie vragen steeds bijkomende ontluchting om het timmerwerk in goede staat te houden en voor het drooghouden van het isolatiemateriaal.

Werkplaatsen en bergruimtes: Voortdurende ventilatie en onderdrukken van condensatie onder het dak.

DUBBELWANDIGE KACHELPIJP

Deze RVS pijpen bestaan uit segmenten van 1 meter of 0,5 meter en hebben een perfecte verbinding met een snelsluitende klemband. Een hoge isolatiewaarde met 2,5 cm isolatie rondom. De maatvoering loopt van 125 mm tot 200 mm (intern).

 

ENKELWANDIGE KACHELPIJP

Prima kwaliteit RVS kachelpijp van 80 mm tot 250 mm leverbaar, segmenten van 1 meter en 0,5 meter. Passen perfect op elkaar

dik geurts forte stuntaanbieding

dik geurts forte stuntaanbieding