Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Kurk isolatievloer

Er zijn verschillende manieren om uw huis te isoleren, net als dat er verschillende redenen zijn om uw huis te isoleren. In deze tekst kijken we naar het isoleren van de vloer en dan met name naar kurk isolatievloer. Wie voor een kurk isolatievloer kiest, gaat voor duurzaam, doeltreffend, milieubewust, besparend, en als we het over langere tijd omrekenen, zeker niet te duur.

Waarom vloerisolatie

Het aanbrengen van vloerisolatie gebeurt vaak om het wooncomfort te verbeteren, vooral wat betreft thermische isolatie en akoestische isolatie. Een andere reden kan zijn het besparen op de energiekosten. Ook uit oogpunt van zorg voor de leefomgeving is het isoleren van de vloer een verstandige keus, en dan hebben we het vooral over een kurken isolatievloer. Een kurk isolatievloer zorgt voor een aangenaam binnenklimaat, zonder storende loop geluiden. Kurk houdt optrekkende kou tegen en houd de warmte van de binnentemperatuur vast. Resultaat, geen kou die door de vloer naar boven trekt en een heerlijk warme ondergrond voor kinderen of huisdieren die hierop spelen, of om zonder schoenen en pantoffels op te lopen. De aangename temperatuur die in een vertrek blijft hangen en het plezierige gevoel van warme voeten, maakt dat we minder snel de behoefte hebben de thermostaat een graadje (of meer) hoger te zetten. Een uur voor we een ruimte langdurig verlaten, bijvoorbeeld voor vertrek naar werk of bij het slapen gaan, kan de thermostaat al naar beneden, zo goed houdt kurk de warmte vast. Dit minder hoog en lang verwarmen, levert zeker een goede besparing op de energiekosten op. Niet alleen ons geld is daarbij van belang, ook bij onze zorg voor de leefomgeving speelt een laag energieverbruik een grote rol. Als we dit kunnen klaar spelen door een duurzaam en natuurlijk product als kurk te gebruiken, zijn we goed bezig.

Kurk ondervloer 2mm

Een heel eenvoudige manier van isoleren is het gebruik van een juiste ondervloer. Een goede keus is bijvoorbeeld een kurken ondervloer van 2mm. Een kurken ondervloer van 2mm is te koop op rollen van een meter breed en tien meter lang. Er zijn ook kurk rollen met een kurken ondervloer van drie, vier zes, acht of tien millimeter dik. Het voordeel van een kurken vloer van 2mm ten opzichte van de dikkere kurk soorten, is dat de vloer minder omhoog komt, zodat er niet zo gauw hinder ontstaat door deuren of lades die over de grond gaan schrapen. Natuurlijk is het zo dat het wat isolatie betreft geldt: hoe dikker hoe beter. Maar als u bedenkt dat elke kubieke centimeter kurk al veertig miljoen, onafhankelijke, met lucht gevulde cellen bevat, dan begrijpt u dat een dikte van twee millimeter al een onvoorstelbaar aantal luchtkamertjes betekent. Deze vormen stuk voor stuk een barrière voor kou, geluid, trillingen en vocht. En dit alles dag na dag, zonder noemenswaardig in effectiviteit af te nemen. De kurken ondervloer van 2 mm heeft een onregelmatig oppervlak en bezit een behoorlijke flexibiliteit. Hierdoor wordt een kleine oneffenheid in de ondergrond opgevangen en zorgt het ervoor dat de vloerbedekking die gebruikt wordt vlak en stabiel komt te liggen. Een kurken ondervloer van 2mm kan gebruikt worden onder een houten vloer, onder een tegelvloer of onder natuursteen. De isolatievloer wordt dan vastgelijmd. De ondervloer kan ook zwevend gelegd worden, bijvoorbeeld onder parket, laminaat, tapijt, of PVC vloer.

U kunt ook voor vloerisolatie kiezen uit minerale- synthetisch- en natuurlijke materialen.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!