Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Kurkvloer kopen – wat zijn de voor- en nadelen?

Bent u op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vloerbedekking? Een vloerbedekking die ook nog eens duurzaam is? Maar dan wel een mooie vloer die uw interieur afmaakt? Denk dan eens aan een kurkvloer. Deze is helemaal terug van weggeweest. De kurkvloer is helemaal aangepast aan onze eisen die wij tegenwoordig van een vloer verwachten: Onderhoudsvriendelijk, moderne uitstraling, passend in een trendy interieur, handig zelf te leggen, duurzaam en ook nog goed betaalbaar.

Wat is kurk?

Kurk is een natuurlijk materiaal en wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. De grootste kurkbossen vind je in Portugal en Spanje. Een volwassen eik wordt eens in de 9 jaar geschild. Een kurkeik kan wel 200 jaar oud worden, dus er kan ongeveer 20 keer geoogst worden van één boom.

Kurk is daarom een milieuvriendelijk en duurzaam product. Wij kennen kurk allemaal als de dop van een wijnfles. Door de veerkracht van kurk sluit de dop goed af en zorgt deze bovendien voor de juiste isolatie.

Wat maakt kurk geschikt als vloerbedekking?

Kurk is zacht en heeft een isolerende werking. Kurk absorbeert geluid en voelt altijd warm aan. Omdat kurk veert, vangt het schokken op. Hierdoor kan er prettig op een kurkvloer geleefd worden. Daarom is deze vloer bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen of voor mensen met pijnlijke gewrichten of mensen die slecht ter been zijn.

Een kurkvloer is bijzonder onderhoudsvriendelijk. De kurkvloeren van tegenwoordig zijn goed behandeld met een vuilafstotende laag. De vloer is dus ook geschikt voor mensen met gevoelige luchtwegen of een allergie. Regelmatig even stofzuigen en de vloer is weer helemaal stofvrij. Vastzittend vuil kan met een dweilbeurt verwijderd worden.

Een kurkvloer met klik systeem heeft al deze voordelen. Daarnaast is dit een vloer die ook nog eens eenvoudig zelf te leggen is. De vloer is bovendien afgewerkt met een behandeling en is zodoende slijtvast en kleurecht. Omdat kurk onder invloed van zon/licht snel verkleurt is de vloer behandeld met een UV afwerklaag. Deze kurkvloer is te koop in verschillende uitstralingen en kleuren, zo is er voor elke smaak en elk interieur wel een passende vloer te vinden.

Wicanders kurkvloeren

Voordelen van een kurkvloer

Er zijn veel voordelen aan een kurkvloer. Hieronder worden er enkele genoemd:

  • Een kurkvloer is bijzonder milieuvriendelijk. Het is een natuurlijk product van een boom, die hiervoor niet gekapt hoeft te worden. Daarnaast is kurk duurzaam. Kurk heeft een lange levensduur. Door de juiste afwerking zal een kurkvloer ook jarenlang meegaan.
  • De vloer straalt warmte uit, dit komt omdat de vloer de warmte vasthoudt. De vloer voelt hierdoor aangenaam aan.
  • Omdat kurk veerkrachtig is, zal de vloer bestand zijn tegen zware objecten maar ook tegen afdrukken van meubels en scherpe hakken van schoenen.
  • Een kurkvloer is geschikt om in elke ruimte van je woning te leggen.
  • Een kurkvloer is onderhoudsvriendelijk en hierdoor dus ook hygiënisch.
  • Een klik kurkvloer is in veel varianten te koop, ook in verschillende kleuren.
  • De vloer heeft van zichzelf al een isolerende werking wat betreft geluid.
  • De klik kurkvloer kan ook heel goed samen met een vloerverwarming.

Nadelen van een kurkvloer

Een kurkvloer met een klik systeem is de vloer met de minste nadelen. De nadelen zijn over het algemeen al voor je opgelost. De vloer zal door de afwerklaag niet snel verkleuren.

Koop je een kurkvloer op rol die je zelf wilt verlijmen, let er dan op dat de ondergrond helemaal egaal is. Lijm de kurklagen koud tegen elkaar aan en zorg dat dit mooi aansluit. Na het leggen moet de vloer diverse keren gelakt worden met een speciale UV lak die hiervoor geschikt is. Deze vloer vergt meer onderhoud en zal regelmatig bijgewerkt moeten worden.

De kurkvloer is een fijne vloer om op te leven

Over het algemeen is te zeggen dat een kurkvloer een heel prettige vloer is om op te leven. Omdat de vloer tegenwoordig in zo veel verschillende kleuren verkocht wordt, is er voor elke interieur wel een mooie vloer te vinden. En… de kurkvloer is duurzaam en bijzonder milieuvriendelijk. Wilt u meer weten over kurkvloeren, kom dan naar onze fabriek. Wij bieden de mooiste kurkvloeren tegen de laagste prijzen. Onze medewerkers kunnen u hier alles over vertellen en u adviseren. Tevens kunt u onze collectie zelf bekijken en oordelen.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!