Soorten laminaat

Soorten laminaat

Er zijn veel verschillende soorten laminaat te verkrijgen. Wanneer je op zoek bent naar een laminaatvloer wil je graag de mogelijkheden weten. Een laminaatvloer kent vele voordelen door het materiaal waar laminaat van is gemaakt. Dankzij vele verschillende soorten die Bebo Parket op voorraad heeft zit er voor iedereen de gewenste laminaatvloer bij.

Verschillende soorten laminaat bij Bebo Parket

Bij het kiezen van laminaat is het goed om te weten uit welke soorten je kunt kiezen. Elk soort heeft een ander uiterlijk. We onderscheiden verschillende soorten laminaat.

Voordelen verschillende soorten laminaat

Laminaatvloeren kennen van zichzelf vele voordelen. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en hebben geen speciale onderhoudsbehandelingen nodig. Het decor bepaalt de uitstraling van het laminaat. Dankzij moderne printtechnieken kun je een laminaatvloer zo natuurlijk mogelijk laten lijken. Als je kiest voor een laminaat v-groef of voelbare houtstructuur krijgt de vloer een luxere uitstraling met als voordeel dat de kans op krassen en beschadigingen kleiner wordt. Ook is laminaat erg gemakkelijk te leggen.

Materialen

Het materiaal van een laminaatvloer bepaalt voor een groot deel de kwaliteit. Een laminaatvloer is opgebouwd uit verschillende lagen. De toplaag bestaat uit kunststof met daaronder een houtdecor. Dit decor bepaalt het uiterlijk. De kern van een laminaatvloer bestaat uit MDF of HDF. Deze bestaan beide uit samengeperst materiaal dat de stabiliteit en kwaliteit bepaalt.

Deze week kunnen ook particulieren profiteren van onze groothandels prijzen ex. btw, i.c.m. ondervloer / 2 comp.-lijm en plinten