Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Tips vooraf

  • Als je een kleine ruimte hebt waar je visgraat laminaat wilt leggen kies dan voor een lichte kleur.
  • Wij raden aan om de laminaat pakken 48 uur van te voren in de ruimte te leggen waar het laminaat gelegd wordt.
  • Je moet de ruimte waar het laminaat komt te liggen op kamertemperatuur hebben dat is gemiddeld tussen de 18 en 21 graden.
  • Woon je of ga je wonen in een appartement of een bovenwoning dan moet je vaak voldoen aan een 10 DB dempende ondervloer. Ons advies is om de woningbouwvereniging of de vereniging van eigenaren te vragen of hieraan ook moet voldoen.
  • Wanneer je bezig gaat met het zagen van visgraat laminaat zorg dat je het zagen van het laminaat in een andere ruimte doet zodat het stof niet tussen de planken gaat zitten. Zorg ook er altijd voor dat je de ruimte stofvrij hebt met leggen.
  • Ben je niet zo handig of heb je geen tijd om een laminaatvloer te leggen? Laat ons dan de klus voor je klaren. Wij leggen laminaatvloeren vanaf €10,- pm2 ook leggen wij de ondervloer en plinten er gratis bij. Je krijgt bij ons op het meeste visgraat laminaat 25 jaar fabrieksgarantie en het laminaat wordt door professionele vloerenlegger gelegd.

Materiaal berekenen

  • Bij normaal laminaat bereken je 10% extra voor het verzagen. Bij visgraat laminaat reken je altijd 15% extra omdat je meer afval hebt. Het aantal m2 ondervloer is vaak hetzelfde als de oppervlakte van het laminaat.
  • Bij Bebo Parket verkopen wij het laminaat altijd per m2. Om te kijken hoeveel m2 vloer je nodig hebt moet je eerst je ruimte opmeten hoe doe je dat? Je neemt de lengte van de ruimte en doet dat keer de breedte van de ruimte bijv. 6m lang x 5m breed = 30 m2 dat is de grote van je ruimte. Doordat tijdens het leggen van laminaat de planken worden verzaagd rekenen wij bij visgraat laminaat 15% extra zodat je genoeg snijverlies hebt. Stel je koopt bij ons visgraat laminaat en je hebt de vloer gelegd en er zijn pakken met laminaat over dan kunnen deze geretourneerd worden bij Bebo Parket.
  • Als je plinten nodig hebt en je wilt berekenen hoeveel m1 je nodig hebt kun je het beste alle muren opmeten en dat bij elkaar oprekenen en dan 10% extra nemen voor het snijverlies. Dan heb je het aantal m1 plint wat je nodig hebt om de vloer mee af te werken.

Leginstructies visgraat laminaat

Bij visgraat vloeren heb je linker en rechter delen. Op de verpakking van het laminaat staat wel vermeld welke planken links zijn en welke planken rechts zijn. Linker delen kunnen ook uitgedrukt worden in left / gauche (G) en de rechter delen kunnen uitgedrukt worden in right / droit (D). Laminaat wordt altijd in pakken geleverd dus als je een visgraat laminaat koopt heb je net zoveel linker als rechter pakken.

Stap 1 – Je ondergrond egaliseren

Voordat je gaat leggen moet je gaan controleren of je ondergrond vlak genoeg om er een laminaatvloer op te leggen. Stel je hebt een beton vloer die niet egaal is dan kun je dit met egaline egaliseren. Als je een houten ondergrond hebt zoals houten planken moet je gaan kijken of de planken niet te veel veren. Stel dat de planken wel veren en niet egaal zijn dan dien je deze met houten platen te egaliseren. Hiervoor wordt meestal een spaanplaat of OSB platen gebruikt.

Stap 2 – Bodemvloer egaliseren en ondervloer leggen van visgraat laminaat

Wanneer je een vlakke ondergrond hebt dan kun je beginnen met het plaatsen van een ondervloer. Wanneer je een beton vloer hebt gebruik je meestal een folie ondervloer. Dat is een ondervloer dat bestaat uit een dun schuimlaagje van ongeveer 2mm dik met een vochtwerende folie eraan vast geplakt. Het folie plaats je op de beton vloer en de schuimlaag leg je dus omhoog. De folie ondervloer van Bebo Parket kun je ook gebruiken wanneer je werkt met vloerverwarming. Wanneer je een houten ondergrond hebt werk je met een platen ondervloer. Wij hebben verschillende platen die je hiervoor kunt gebruiken meestal wordt de groene vilt verkocht. Dit is een ondervloer van 7mm dik die een goede demping heeft en die ook goed isoleert. Stel je zit in een appartement met houten vloeren dan hebben wij nog eventueel een TNO ondervloer van 10mm dik dit zijn bruine platen die een demping hebben van 21DB. U kunt bij Bebo Parket kiezen uit verschillende ondervloer met verschillende prijzen.

Stap 3 – In welke legrichting leg je visgraat laminaat

De legrichting hoe je visgraat laminaat moet leggen hangt van de ruimte zelf af en van de lichtinval. Stel je hebt een vierkante kamer dan moet je kijken waar het meeste licht weg komt en in die richting gaan leggen. Als je meerdere ruimtes hebt waar de visgraat laminaat in komt te liggen en je wilt alles doorleggen dan raden wij aan om het in de lengte van de woning te leggen zodat het een ruimtelijk effect heeft.

Stap 4 – Hoe begin je met leggen van visgraat laminaat

Bij visgraat laminaat begin je vaak met 5 planken te leggen zoals in de afbeelding staat afgebeeld. Zo voorkom je dat je onnodig zaagwerk hebt en voorkom je dat je verkeerd uitkomt. Het laminaat kun je makkelijk in elkaar klikken zonder dat je lijm nodig hebt.

Stap 5 –  Een starterspunt zelf maken van visgraat laminaat

Kom je niet uit en heb je te weinig planken om te beginnen met leggen. Dan kun je ook met minder planken beginnen. Hier zijn drie linker delen nodig en 3 rechter delen. Klik het laminaat zoals afgebeeld in elkaar en zag het overtollige laminaat eraf.

Leg je de punt van het laminaat in een hoek? Zaag dan de punt op maat zodat het mooi past in de hoek. Hou er rekening mee dat je minstens 8mm afstand van de muur houdt voor eventuele werking.

Stap 6 – Hoe Visgraat laminaat verder leggen

Als je de startpunten hebt gezaagd kun je deze naast elkaar leggen en hou er rekening mee dat je 8mm van de muur houdt. Nu kun je de linker en rechter planken om en om leggen. Zoals afgebeeld op de afbeelding hieronder.

Op dit moment is het niet mogelijk om zonder te zagen een plank te leggen op de plekken G. Deze planken moeten dus uitgemeten worden en dan kun je ze plaatsen.  Op de plek G moet je dus een stukje afzagen om het passend te maken. Als je de G planken goed hebt gezaagd en passend hebt gemaakt dan kun je beginnen met het leggen van de rechter planken nu kun je voor hoek D hetzelfde doen. Vanaf nu kun je stap 6 herhalen totdat de hele kamer gelegd is met het visgraat laminaat.

Stap 7 – Hoe laminaat leggen bij deurposten

Als het mogelijk is kun je beste bij een houten kozijn de dikte van het laminaat onder de deurkozijn wegzagen en daar het visgraat laminaat onderleggen. Zo voorkom je dat je bij deurposten met een plakplint moet werken. Hou er wel rekening dat je ook onder de deurposten 8mm ruimte vrijhoudt voor eventuele werking.

Stel je hebt niet de machines ervoor of je hebt een stalen kozijn. Dan moet je rondom het kozijn 8mm vrijhouden en het afwerken met een plak plint. Je kunt plakplinten het beste verwerken met een plinten schaar hiermee kun je precies de goede gradenhoek aanhouden.

Stap 8 – Verschillende opties voor het afwerken visgraat laminaat

Als je de vloer hebt gelegd kun je beginnen met het afwerken van de vloer. Je hebt verschillende mogelijkheden om een laminaat vloer af te werken. Je kunt kiezen voor een plak plint dat is een plint wat ongeveer 2,5 cm breed is en 4 mm dik deze plint plak je op het laminaat. Je kunt ook kiezen voor  een hoge MDF plint van 6, 8 of 12 cm hoog. Deze plinten kit je met speciale hightech kit aan de muur de plinten zijn voor gegrond en kun je nog aflakken in de kleur van de muur.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!