Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN
gietvloeren banner
gietvloeren banner (2)
Nieuw gietvloeren
Quick Step Impressive Ultra Geschraapte Eik Grijsbruin

Hoe lang gaat een laminaatvloer mee

Als je een nieuwe laminaatvloer koopt voor je woning, weet je vaak al welke kleur en uitstraling je zoekt. Maar wat nog veel belangrijker is dat je de juiste kwaliteit koopt. De kwaliteit van laminaat  wordt aangeduid met een klasse nummer. Komt het juiste klasse nummer overeen met jouw leefstijl dat zal je nieuwe laminaatvloer heel lang meegaan.

Een jong gezin zal dus een betere kwaliteit laminaat nodig zijn in een woonruimte als een ouder stel, waar niet meer intensief op een vloer wordt geleefd. Jonge gezinnen met kinderen of mensen met huisdieren zoals hond of kat hebben een laminaatvloer nodig die tegen een stootje kan.

Wat houd de kwaliteitsklasse van laminaat in?

Dit zegt alles over de sterkte en slijtvastheid van het laminaat. Deze nummers variëren van 21, 22 en 23 voor huishoudelijk gebruik en 31, 32 en 33 voor commercieel gebruik. Vaak worden de vloeren voorzien van twee nummers, dus zowel een nummer voor huishoudelijk gebruik als ook een nummer voor commercieel gebruik. Bijvoorbeeld 22/32. Kort gezegd hoe hoger het nummer, des te beter de kwaliteit is en dus een langere levensduur van een laminaatvloer.

Zoek je laminaat voor licht gebruik dan zie je 21/31 op het etiket? Dit laminaat is geschikt voor een bovenverdieping met slaapkamers, zolders of andere ruimtes waar niet te veel wordt gelopen.

Laminaat met de vermelding 22/32 is geschikt voor gemiddeld gebruik. Deze vloeren kunnen in een woonkamer gelegd worden of in een kantoorruimte.

Laminaat van klasse 23/33 is geschikt voor intensief gebruik. Denk hierbij aan keuken, hal, een winkel, scholen en restaurants. Deze vloeren zijn bestand tegen veel loop contact, vuil en vocht. De toplaag van deze vloeren is bijzonder slijtvast.

De kwaliteitsklassen worden bepaald door diverse tests. Er wordt naar verschillende eigenschappen gekeken. Zoals slijtvastheid, drukweerstand en vocht- en vlekbestendigheid. Door deze kwaliteitsklassen in te voeren is er een duidelijk overzicht.

De kwaliteit van de toplaag

Op veel verpakkingen van laminaat staat ook nog een AC-getal. Dit getal zegt alles over de slijtvastheid van de toplaag. Hoe hoger het getal des te slijtvaster de toplaag is.

De nummers variëren van AC1 tot en met AC6. De cijfers 4,5 en 6 zie je het meest op de verpakkingen staan. Vaak komen ze weer overeen met de kwaliteitsklasse.

Zo staat AC4 gemiddeld voetverkeer in een woning.

En AC5 is bestand tegen intensief voetverkeer in keukens, kantoren en winkels.

AC6 is bijzonder slijtvast en bestand tegen intensief voetverkeer in scholen, restaurants en druk bezochte winkels.

Levensduur en garantie van een laminaatvloer

De levensduur van laminaat is dus afhankelijk van de juiste klasse en slijtvastheid van de toplaag, maar ook van de juiste manier van leggen, je leefstijl en onderhoud.

Wat is er belangrijk bij het leggen van laminaat in verband met de levensduur?

  • Zorg ervoor dat de dekvloer voor het leggen schoon en egaal is.
  • Gebruik altijd een passende ondervloer. Laat je hierover altijd goed voorlichten zodat je er koopt die bij jouw woonsituatie past.
  • Kleine oneffenheden op de dekvloer tot maximaal 3 mm kunnen nog opgevangen worden met een ondervloer. Zijn de oneffenheden meer, dan kun je deze verwijderen of de dekvloer gaan egaliseren.
  • Voor je begint te leggen, moet je eerst even de handleiding van het laminaat doorlezen. Dan weet je hoe je begint met het leggen, hoeveel vrije ruimte te aan moet houden tussen vloer en muur en hoe je de vloer in elkaar moet klikken. Dit is heel belangrijk om de vloer mooi te leggen en ook mooi te houden.
  • Werk de vloer na het leggen af met een plint, zo voorkom je het loslopen van vloerdelen en vuilophoping tussen vloer en muur.

Hoe onderhoud je een laminaatvloer?

Het onderhoud is niet zo moeilijk, als je dit maar regelmatig doet. Ten eerste is het belangrijk dat de vloer zoveel mogelijk vrij is van zand en kleine steentjes die je van buiten naar binnen loopt. Dit veroorzaakt bij loop contact namelijk de krasjes op de toplaag. Dus stofzuigen met een borstelmond is belangrijk. Zit er vastzittend vuil op de vuil? Dweil dan met een licht vochtige dweil. Gebruik altijd een sopje met een speciale laminaatreiniger. Deze reiniger is een mild schoonmaakproduct die de toplaag niet aantast, weekt het vuil snel los en zorgt ervoor dat de vloer snel egaal opdroogt.

Hoe zit het met de garantie t.o.v. de levensduur van laminaat?

  • Bij normaal gebruik gaat een laminaatvloer van 6 mm dik van 6 tot 10 jaar mee. De garantieperiode van dit laminaat is 6 jaar.
  • Koop je een vloer van 7 of 8 mm dan kun je op 15 jaar rekenen. Hierbij krijg je een garantie van 15 tot 20 jaar.
  • Een vloer van 9mm gaat meer dan 20 jaar mee. Maar dit is sterk afhankelijk van je leefstijl en het onderhoud. Vaak loop hier een garantie van 20 tot 25 jaar.

Je ziet dat de garantietermijn vaak evenredig is aan de minimale levensduur van een laminaatvloer. Dit zegt dan ook dat een laminaat vaak veel langer meegaat.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!