Oogbescherming

Bij veel werkzaamheden waaronder boren en slijpen is het gebruik van een veiligheidsbril in verband met stof en wegspringende deeltjes verplicht. let ook op oogbescherming bij het zagen van de vloer

 

Veiligheidsbril

De keuze van de te gebruiken veiligheidsbril hangt af van de werkzaamheden waarbij de bril gedragen moet worden. Verder is het belangrijk dat een bril goed past. De glazen moeten van gehard glas dat niet versplintert of van kunststof ( polycarbonaat) zijn vervaardigd. Dit laatste is lichter maar kan, hoewel voorzien van een harde laag, gemakkelijker krassen. De veiligheidsbril kan voorzien worden van zijkapjes waardoor bescherming ontstaat als uit verschillende richtingen deeltjes wegspatten.

 

Ruimzichtbril

Bij het slijpen,hakken en boren is een rondom beschermende bril noodzakelijk. Omdat aan de binnenkant van deze bril condensvorming kan optreden zijn er ventilatieopeningen. In een stoffige omgeving wordt vaak gebruik gemaakt van een ruimzichtbril met stofdichte ventilatie.

 

Gelaatscherm

Een polycarbonaatscherm al dan niet op een helm gemonteerd, beschermt een groter deel van het gezicht. De voordelen ervan zijn:

  • Hij beslaat niet;
  • Als met niet werkt kan hij worden weggeklapt.
  • oogbescherming zagen vloer
  • oogbescherming zagen vloer

    oogbescherming zagen vloer