Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Een laminaatvloer lijkt een erg gemakkelijke vloer; Het onderhoud is eenvoudig en het leggen is vaak goed te doen. Toch zijn er bij het aanschaffen, leggen en onderhouden een aantal punten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je laminaatvloer zo lang mogelijk mooi blijft. Hiervoor hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Kijk ook naar onze 8 belangrijkste tips voor uw nieuwe vloer.

Advies gebruiksklasse

De gebruiksklasse van een laminaatvloer bepaald de kwaliteit en levensduur van een laminaatvloer. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste gebruiksklasse? Lees dan alle tips op pagina advies gebruiksklasse.

Advies laminaat opmeten

Meten is weten! Wil je zelf jou laminaatvloer leggen of ga je laminaat aanschaffen? Dan dien je het laminaat op te meten. Hierbij moet je rekening houden met een aantal belangrijke zaken. Lees alles over het opmeten van de juiste hoeveelheid laminaat op pagina laminaat opmeten.

Laminaat leggen

Wil je zelf jou laminaatvloer leggen? Dan is het belangrijk dat je precies op de hoogte bent van de juiste materialen en de juiste werkwijze. Lees alle tips over het leggen van laminaat.

Laminaat uitkiezen

Een laminaatvloer is een gemakkelijke, mooie en kwalitatieve vloer. Ze zijn er in veel verschillende kleuren, decors, afmetingen en uitvoeringen. De keuze is eindeloos! Daarom is het soms erg lastig om de juiste laminaatvloer te kiezen. Alles over het uitkiezen van laminaat lees je op pagina laminaat uitkiezen.

Onderhoud laminaat

Ondanks het onderhouden van laminaat erg eenvoudig is, zijn er wel een aantal aandachtspunten. Want wanneer je een laminaatvloer niet goed onderhoud, gaat dit ten koste van zijn uiterlijk en levensduur. Alles over het onderhoud van een laminaatvloer lees je op pagina onderhoud laminaat.

Ondervloer kiezen

Een goede ondervloer is van belang bij het leggen van laminaat. Een ondervloer heeft verschillende functies en kan voor iedere ruimte verschillend zijn. Lees daarom welke ondervloer het beste bij jou past.

Opbouw laminaat

Een laminaatvloer bestaat uit verschillende lagen. Per kwaliteitsklasse kunnen de diktes of materialen verschillen. Lees alles over de opbouw van laminaat op pagina opbouw van laminaat.

Overige tips

Hieronder vind je overige tips en informatie pagina’s over laminaat. Klik op een tip om hem te openen.

Deze week kunnen ook particulieren profiteren van onze groothandels prijzen ex. btw, i.c.m. ondervloer / 2 comp.-lijm en plinten