Is laminaat geschikt voor vloerverwarming

Laminaat is zeker geschikt voor vloerverwarming, alleen moet er gekozen worden voor het juiste soort laminaat. Laminaat is natuurlijk altijd een barrière die de vloerverwarming moet overwinnen voor ze de warmte in het vertrek in kan stromen.  Daarom is laminaat dat geschikt is voor vloerverwarming zo dun mogelijk gehouden, en is het gemaakt van materiaal dat de warmte zo goed mogelijk geleid. Een goede isolatie laag onder de vloerverwarming, die voorkomt dat de warmte naar beneden in de grond verdwijnt, is belangrijk. En de juiste ondervloer onder het laminaat. Deze soorten ondervloeren hebben een lage warmteweerstand terwijl ze goed het geluid isoleren. De geschiktheid voor gebruik bij vloerverwarming wordt aangegeven door middel van een logo op de verpakking.

 

Is laminaat grofvuil

Laminaat valt onder grofvuil. Ook al is het op het eerste gezicht kuststof, laminaat waar hout in verwerkt is moet, als het naar de milieu straat wordt gebracht, in de bak met hout afval worden gedeponeerd.

 

Is laminaat waterbestendig

Er bestaat tegenwoordig ook waterbestendig laminaat. Dit laminaat is voorzien van een speciale coating laag, ook op de klik verbinding, die moet voorkomen dat het water het laminaat laat opzwellen. Dit waterbestendige laminaat is een prima oplossing voor een laminaat vloer in een omgeving waar makkelijk water op de vloer komt, bijvoorbeeld de badkamer. Zo kunt u ook in een badkamer een vloer leggen die nauwelijks te onderscheiden is van een vloer van hout, marmer of beton.

 

Is laminaat brandbaar

Als laminaat in een brandende vuur korf wordt gegooid zal het uiteindelijk wel gaan branden, maar van zichzelf is het moeilijk ontvlambaar. Een sigarettenpeuk die op de grond valt zal waarschijnlijk geen enkele schade aanrichten. Voor alle vloerbedekking geld een classificatie plicht.  Laminaat valt gewoonlijk onder de brandbaarheid klassen Bfl-s1 of onder Cfl- s1. De letters Bfl betekenen: B flooring dat wil zeggen, de vloer wordt als moeilijk brandbaar beschouwd, s1 staat voor smook 1 dat wil zeggen, geen of nauwelijks rookontwikkeling. De fabrikant is verplicht de brandbaarheid klasse te vermelden op het laminaat of de verpakking.       

 

Is laminaat geïmpregneerd hout

Geïmpregneerd hout of een andere naam is gewolmaniseerd hout, is hout dat door een behandeling met biociden beschermd wordt tegen houtrot en beschadiging door insecten. Deze chemische stoffen worden in laminaat beslist niet gebruikt. Het hout in laminaat bestaat uit samengeperste snippers onbehandeld hout dat gemengd is met hars of lijm.