Laminaat als trapbekleding

Na het leggen van een nieuwe laminaat vloer of op een ander moment valt het opeens op, de trap staat niet meer in het geheel. Ze is versleten, de verf of bekleding is beschadigd of de uitstraling van de trap met de omgeving combineren niet. Dan komt de vraag hoe pakken we dit aan. Het bekleden van de trap met laminaat is niet bij iedereen bekent maar levert wel verreweg het mooiste resultaat op. Na een goed uitgevoerde renovatie van de trap met laminaat oogt ze weer als nieuw. Door het juiste gebruik van kleur en design van het laminaat, kan de trap een geheel met de omgeving zijn of juist als bikvanger in de ruimte fungeren. Er zijn kant en klare overzet treden te koop die alleen nog op maat moeten worden gezaagd, maar ook [ overgebleven ] laminaat planken van de vloer kunnen worden gebruikt. Het renoveren van een trap is geen makkelijke klus. Er moet heel precies gewerkt worden, elke trede moet apart opgemeten en uitgetekend, en de kleinste afwijking springt bij een trap in het oog. Vandaar dat voor het bekleden van een trap met laminaat vaak een ervaren vakman wordt.

 

Laminaat als ondervloer voor vinyl

Een oude laminaat vloer kan in principe als ondervloer voor vinyl dienen. Voor er vinyl over de laminaat vloer kan gelegd kan worden moet er eerst nog eens gekeken worden of de vloer wel echt vlak is. Daarna moeten alle naden van het laminaat met tape afgeplakt worden om dat anders na verloop van tijd de omtrek van de laminaat planken zichtbaar worden op het vinyl.

 

Laminaat als achterwand

Laminaat is niet alleen geschikt voor de vloer maar is ook een hele praktische en mooie oplossing als achterwand. Ze kan dan gebruikt worden als achterwand om de des betreffende muur te beschermen tegen krassen, stoten of vuil. Te denken valt aan een achterwand bij de eettafel, heel praktisch bij kleine kinderen. Een achterwand bij de [ kinder ] kapstok, beschermt de muur tegen vuile handen en voeten bij het uittrekken van de schoenen. Achter de wastafel beschermt het tegen waterdruppels. Allemaal praktische redenen waar laminaat een super oplossing voor is. Deze oplossing laat zien dat praktisch niet vanzelfsprekend betekend saai of kil en degelijk maar dat ze ook warm, mooi en stijlvol kan zijn. Als we alleen letten op het mooie, is laminaat als achterwand ook een heel goede keus. Bijvoorbeeld als achterwand achter het hoofd einde van een bed, misschien zelfs wel in plaats van het hoofdbord van het bed, geeft het de hele kamer een andere uitstraling. Een smaakvol gekozen laminaat voor een achterwand achter een mooi voorwerp of kunststuk kan voor een echte blikvanger zorgen.