Laminaat bijkeuken

De bijkeuken is voor veel mensen de plaats waar de wasmachine staat, eventueel met droger en alle andere zaken rond de was. Voor anderen is het de plaats waar de jassen, schoenen, sportkleding enzovoorts opgeborgen wordt. En ook als extra keuken voor de inmaak van de producten van de moestuin is de bijkeuken een hele geschikte ruimte. In alle gevallen is het een werkkeuken die vraag om een vloer die snel en hygiënisch schoon gemaakt kan worden. Laminaat in de bijkeuken is een hele mooie en praktische oplossing. Een goed gelegde laminaat vloer kan tegen geknoeide water spetters mits het niet blijft liggen. Met even vegen en / of dweilen met een vochtige doek is de laminaat vloer in een handomdraai weer schoon. Doordat laminaat in allerlei kleuren en decors verkrijgbaar is kan de bijkeuken van een heel stijlvolle en toch praktische vloer voorzien worden die desgewenst eenvoudig verwijdert kan worden bij verhuizen.

 

Laminaat bij grofvuil

Als er een laminaat vloer wordt gelegd blijven er altijd restjes laminaat over. Een paar reststukken bewaren voor het geval dat er iets aan de laminaat vloer moet worden gerepareerd is altijd verstandig. Wat dan nog over blijft kan bij het afval. Grofvuil is dat afval dat te groot of te zwaar is voor de mini container of afvalzak. Met een kleine stukken lukt het nog wel in de afvalcontainer, maar bijvoorbeeld een laminaat vloer die eruit gesloopt is moet met het grof huisvuil mee gegeven worden. Of in de milieustraat in de container voor houtafval gedeponeerd worden.

 

Laminaat bij dorpel

Laminaat dat eindigt bij de dorpel moet natuurlijk mooi afgewerkt worden. Er kan gewerkt worden met een overgangsprofiel. De dorpel wordt dan verwijdert. In plaats hiervan komt dan het overgangsprofiel. Deze komt precies midden onder de deur. Het overbrugt de kier van de uitzetvoeg en het eventuele hoogteverschil van de laminaat vloer en de vloer in het andere vertrek. Heeft met toch liever een dorpel, dan moet het laminaat door gelegd worden tot onder waar de dorpel komt. Van de dorpel wordt aan de laminaat vloer kant een rand zo hoog als de dikte van het laminaat plus ondervloer, en zo breed als ongeveer een derde van de breedte van de dorpel zelf uit gefreesd. Deze uitsparing valt na het plaatsen over de laminaat vloer. Er moet wel een uitzetvoeg onder de dorpel voor het laminaat overblijven. Als van het kozijn ook een laagje af gezaagd kan worden loopt de laminaat vloer hier ook mooi door. Naderhand afkitten met siliconen kit zorgt ervoor dat, bij het dweilen van de vloer, er geen vocht in het hout kan trekken. Is het niet mogelijk de laminaat vloer onder de dorpel door te laten lopen, dan moet de uitzetvoeg bedekt worden met een platte plint.