Laminaat welke kleur moeten we nemen

De situatie bepaalt een beetje welke kleur laminaat er goed in de kamer staat. Als er al meubels zijn moet daar rekening mee gehouden worden welke kleur je toevoegt. Ook met het de grote van de kamer en het doel waar laminaat voor gebruikt wordt. Lichtere kleuren laten een vertrek al snel iets groter lijken. Donkere kleuren juist iets kleiner. Veel licht in de kamer door grote ramen zorgen er voor dat donkere kleuren dit effect iets minder hebben. Laminaat soorten met een drukker motief met wat meer kleuren door elkaar laten kruimels en vlekken minder opvallen. Als laminaat een contrast kleur heeft met de kleur van de meubels vallen deze beter op. Vaak staat dit erg mooi.

Welk laminaat moet ik kiezen

Zoek op internet naar een winkel waar echt veel keus is. Voor ons was dat bij Bebo Parket. Hier zie je pas hoeveel soorten en kleuren er bestaan. Heel fijn vonden wij dat daar verkopers zijn die als je wilt samen met jou doornemen hoe de maten van je woning zijn en hoe de lichtinval in je woning is. Aan de hand hiervan en aan de hand van wat je woonwensen zijn, laten zij zien welke laminaat soorten hierbij passen. Zo kun je gericht zoeken en kiezen. Het laminaat is er bovendien heel goedkoop en zij veel goede merken in huis.

Welk laminaat kiezen

Voor vloeren die veel gebruikt worden en veel te verduren hebben, zou ik voor een laminaat met een hoge gebruikers klasse gaan. Dit is keihard laminaat dat niet zo gauw krast en slijt. Je komt dan al gauw bij de bekendere merken uit. Misschien iets duurder maar je hebt er dan ook jaren plezier van. Voor een kamer waar nauwelijks gelopen wordt, is een goedkoop vloertje voldoende.

Welk laminaat vloerverwarming

Voor op de vloerverwarming kun je niet elk soort laminaat gebruiken. In een zaak waar ze uitsluitend vloeren verkopen hebben ze dit speciale laminaat wel. Het is net zo sterk als gewoon laminaat, alleen de kern, de “houten plank” is iets dunner en van materiaal dat de warmte zo goed mogelijk doorlaat. De onderlaag en de toplaag van het laminaat zijn ook zo extra warmtegeleidend, terwijl zij even hard zijn als bij de meest gangbare laminaat soorten. Die zijn juist isolerend om kou uit de ondergrond tegen te houden. Het laminaat voor vloerverwarming kun je herkennen aan het logo dat laat zien dat het opstijgende warmte van de vloerverwarming door laat.

Welk laminaat is goed

Laminaat is goed: als het een harde toplaag heeft waardoor het slijtvast is. Als het een goede kleurechte foto print heeft die ervoor zorgt dat bv. een print met eikenhout motief bijna niet van een echt eikenhouten plank te onderscheiden is. Als de kern goed stevig is want hier zijn de veer en groef waarmee de planken aan elkaar geklikt worden ook van gemaakt. Als de kern zo min mogelijk gevoelig voor krimpen en uitzetten is. Als de onderste laag zo goed mogelijk isoleert en eventueel optrekkend vocht tegen houdt om te voorkomen dat de vloer bol gaat staan. Bij gebruik van laminaat voor op vloerverwarming gelden dezelfde eisen van goed laminaat, alleen is daar de isolatiewaarde anders. De ondervloer moet daar de optrekkende kou tegen houden en het laminaat moet in plaats van isoleren juist warmte doorlaten. De bekende top merken hebben bewezen dat ze deze eigenschappen hebben. Een vloeren zaak met een breed assortiment heeft altijd een goede vloer die bij de specifieke wensen van de klant past.