PVC vloerlijm uitkiezen voor je vloer

Als je een dry-back PVC-vloer hebt gekocht en deze zelf gaat leggen of laat leggen, heb je PVC-vloerlijm nodig. PVC-vloerlijm zorgt ervoor dat de vloer aan de ondergrond wordt verlijmd. Echter is een goede lijm niet het enige dat je nodig hebt. Wat je nog meer nodig hebt voor een perfecte verlijming van je vloer, vertellen we verderop in het artikel. Eerst gaan we nog iets dieper in op de PVC-vloerlijm.

Lijm voor PVC-vloer

In ons assortiment vind je verschillende soorten lijm voor je PVC-vloer van het merk Pallmann. Dit merk is van ijzersterke Duitse kwaliteit, waarmee heel eenvoudig valt te werken. De inlegtijd is lang en de droogtijd kort. Een lange inlegtijd betekent dat je veel tijd hebt om de stroken PVC te plaatsen. Eenmaal verlijmd en aangedrukt kan je de stroken echter niet meer verleggen. Neem dus rustig de tijd voor het plaatsen van de stroken. Met een verpakking van 6 kilo PVC-vloerlijm kan je ongeveer 30 vierkante meter verlijmen. 

Welke lijm voor mijn PVC-vloer?

Twijfel je welke PVC-vloerlijm je moet hebben voor je nieuwe PVC-vloer? Mail of bel ons, dan kunnen we het snelste helpen met je vragen. Je kunt kiezen uit PVC-vloerlijm met één component of met twee componenten. De tweecomponentenlijm is sterker en wordt vooral gebruikt voor projectmatige toepassingen. 

PVC-vloer lijmen

Als je zelf je nieuwe PVC-vloer gaat verlijmen, heb je meer nodig dan alleen PVC-lijm. Heb je een egale ondergrond, dan is egaliseren niet meer nodig. In de meeste gevallen is egaliseren echter wel noodzakelijk, en in dat geval heb je ook egaline en primer nodig. Bij het egaliseren kan je ook weer enkele handige tools gebruiken. Wij kunnen het egaliseren ook voor je verzorgen. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden. 

PVC-vloer vastlijmen

Na het egaliseren van de ondergrond kan het verlijmen beginnen. De ondergrond moet wel volledig gedroogd zijn. Pas een primer toe, zodat de lijm beter hecht aan de ondergrond. Gebruik voor het verspreiden van de PVC-vloerlijm een kitstrijker. Neem de tijd om de stroken PVC goed recht te plaatsen. Hele vloer gelegd? Gebruik dan een verzwaarde roller om de vloer aan te drukken. Na een korte droogtijd kan je de vloer direct belopen. Onze PVC-vloerlijm is geurloos, milieuvriendelijk geproduceerd en emissie-arm. 

Meer weten over PVC-lijm? Neem gerust contact met ons op of kom langs in de fabriek!